AUDIO Puterea se contrazice cu Opoziţia pe tema bugetului

In timp ce puterea afirmă că noul buget facilitează creşterea investiţiilor şi dă o speranţă de creştere a salariilor şi pensiilor în 2012, opoziţia anunţă că nu va vota bugetul, pe motiv că amendamentele depuse au fost ignorate.

Adăugat: 3 Decembrie 2011
Ultima actualizare:3 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Deputatul PDL, Mircea Toader susţine că bugetul pe anul viitor asigură creşterea investiţiilor publice şi a cofinanţării pentru proiectele europene.

Mircea Toader este de părere că o posibilă creştere a salariilor şi a pensiilor poate fi după primul trimestru al anului viitor.

"Există şi o posibilitate după trimestrul unu, dacă avem un ritm de creştere şi nu există o cădere bruscă a pieţei europene şi a intrării zonei euro într-un declin avansat, să putem să avem şi o creştere a salariilor şi pensiilor bugetare într-un procent calculat la vremea în care putem să stabilim rata de creştere pe primul trimestru", a spus Teoader.

Opoziţia nu votează bugetul

Pe de altă parte, deputatul PNL, Victor Paul Dobre, a explicat motivul pentru care parlamentarii opoziţiei nu vor susţine această lege.

Deputatul liberal  a susţinut că nici unul dintre cele zece principale amendamente ale USL nu vor fi incluse în proiectul de buget si a subliniat că acesta este principalul motiv pentru care opoziţia nu va vota legea.

"Nimic din ceea ce a propus USL nu se regăseşte, nici măcar la aviz nu ne va trece vreun amendament, dar ne vom face datoria aşa cum trebuie. Reducerea CAS - nici vorbă, reducerea TVA - nici vorbă, îngheţarea pensiilor - sigură, îngheţarea salariilor - sigură, şi v-am spus numai câteva dintre argumentele pentru care nu vom vota. Ne vom susţine amendamentele, dar nu vom da aviz favorabil în nici un caz noi", a conchis acesta.

Reamintim că parlamentarii vor putea depune până pe 4 decembrie, amendamente la proiectul de buget, după care documentul va intra în dezbaterea comisiilor parlamentare de finanţe, urmând ca dezbaterea în plenul reunit să înceapă la data de 12 decembrie.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Bogdan Isopescu
Adăugat:
3 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza