AUDIO PSD vrea să declanşeze protestul parlamentar

PSD va propune Uniunii Social Liberale retragerea de la lucrările Parlamentului, la începutul sesiunii de la 1 februarie.

Adăugat: 30 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat  că parlamentarii opoziţiei intenţionează să declanşeze un protest parlamentar.

Ei nu vor mai participa la activitatea curentă din cele două Camere ale Parlamentului, a anunţat Ponta.

Opoziţia urmează să revină  la vot numai pentru moţiunea de cenzură sau declanşarea alegerilor anticipate.

"Propunerea pe care o voi adresa parlamentarilor, membrilor grupului parlamentar al PSD şi implicit, în cadrul USL, se referă la declanşarea de la începutul sesiunii parlamentare a unui protest foarte clar şi anume, nu vom participa nu vom participa nici la lucrările Birourilor Permanente, nici la lucrările de plen, nici la comisii şi vom reveni la vot doar pentru a vota o moţiune de cenzură împotriva guvernului actual, eventual un guvern de tehnocraţi şi procedurile pentru declanşarea alegerilor anticipate", a declarat liderul PSD.

Moţiunea de cenzură, variantă de lucru

Victor Ponta a mai spus că este luată în calcul şi varianta depunerii unei moţiuni de cenzură de către USL.

"Da. Dacă doar aceasta va fi soluţia, în mod sigur da. Însă în acest moment aşteptăm ca vocile raţiunii şi din partea celor de la putere să se facă auzite. Evident că cei care sunt în funcţii, dl Boc în primul rând şi miniştrii, nu vor să plece cu niciun chip, dar practic încăpăţânarea lor şi incapacitatea de a intra într-un dialog cu opoziţia, până la urmă cu societatea civilă nu fac decât să accentueze blocajul politic, alături de blocajul economic şi social", a spus Ponta.

Întrebat dacă USL are un termen pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, Victor Ponta a spus că un eventual termen va fi stabilit în cadrul USL.

Opoziţia vrea anticipate

Preşedintele PSD, Victor Ponta a spus că obiectivul opoziţiei rămâne organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

El a reiterat punctul de vedere al opoziţiei potrivit căruia alegerile nu trebuie să fie comasate.

"Principiul pentru care am contestat şi noi, şi organizaţiile neguvernamentale, şi opinia publică, ideea de a avea şi locale, şi generale în acelaşi timp, rămâne valabil, motiv pentru care, din punctul nostru de vedere, alegerile parlamentare trebuie şi e bine să fie anticipate, dar nu comasate cu cele locale", a spus Victor Ponta,  luni, după şedinţa conducerii social democraţilor.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza