AUDIO PSD şi ALDE i-au prezentat preşedintelui propunerea de premier

Preşedintele Klaus Iohannis are, la această oră, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, după demisia lui Mihai Tudose.

Adăugat: 17 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Consultări la Palatul Cotroceni
trimite pe mail

Primii care au intrat la discuţii cu şeful statului au fost reprezentanţii coaliţiei de guvernare PSD- ALDE, care o propun pe eurodeputata Viorica Dăncilă pentru postul de premier.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea i-a prezentat în mod oficial şi direct şefului statului propunerea partidului său ca Viorica Dăncilă să ocupe funcţia de prim-ministru al României, în timp ce secretarul general al ALDE,

Daniel Chiriţoiu, l-a informat că formaţiunea politică pe care o reprezintă susţine această propunere. Liderul PSD a mai prezentat la consultări procedura desemnării Vioricăi Dăncilă şi l-a asigurat pe preşedintele Klaus Iohannis că nu există nicio problemă în cadrul majorităţii parlamentare.

El a enumerat şi motivele care au stat la baza nominalizării. 

"Şi ieri şi astăzi am avut mai multe discuţii cu doamna Viorica Dăncilă, atât în cadrul Comitetului Executiv, cât şi în cadrul coaliţiei. De asemenea şi direct despre angajamentul dumneaei de a-şi asuma programul de guvernare. Mi-am prezentat argumentele care ne-au făcut pe noi să o propunem, şi anume o experienţă bogată în ceea ce priveşte Parlamentul European şi o relaţionare bună cu membrii Comisiei Europene si, de asemenea, calităţile umane pe care le are doamna Viorica Dăncilă, şi anume este o doamnă neconflictuală, o doamnă care în permanenţă a fost dedicată dialogului şi care a avut relaţii bune cu absolut toată lumea, atât cu colegii din partid, cât şi cu colegii din Parlamentul European, şi colegii din alte partide", a spus Liviu Dragnea.

AUDIO Declaraţii Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a mai spus că şeful statului a luat act de propunerea coaliţiei şi le-a transmis reprezentanţilor acesteia că nu doreşte prelungirea actualei situaţii, că vrea ca noul guvern să se instaleze cât mai repede şi că va lua o decizie după consultările cu toate partidele.

La consultări se află acum delegaţia PNL, care va fi urmată de USR, PMP, UDMR si grupul minorităţilor naţionale.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza