AUDIO Probleme la zi: Proiectele de ordonanţă pe tema justiţiei

Proiectul de ordonanţă de urgenţă al Ministerului Justiţiei prevede, printre altele, că se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la cinci ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă aplicate de instanţa de judecată.

Adăugat: 30 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit proiectului, de graţiere nu beneficiază recidiviştii şi cei care au comis o serie de infracţiuni prevăzute de Codul Penal sau de legi speciale.

În ceea ce priveşte proiectul de modificare a Codurilor Penale, acesta prevede, printre altele, că abuzul în serviciu va fi considerat infracţiune doar în cazul producerii unei pagube de peste 200.000 de lei, iar limita maximă a pedepsei se reduce de la şapte la trei ani de închisoare.

Nemulţumiţi de planurile guvernului în ceea ce priveste graţierea şi modificarea Codurilor Penale, aproximativ 50.000 de oameni au protestat, ieri, în Bucureşti, într-una dintre cele mai ample manifestaţii de stradă din ultimii ani.

Proteste au fost şi în marile oraşe ale ţării.

Proiectele de ordonanţă pe tema justiţiei vor fi discutate astăzi, la Radio România Actualităţi, în emisiunea "Probleme la zi", imediat după "Radiojurnalul" orei 13:00.

AUDIO Emisiunea integralăAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza