AUDIO Privatizarea CFR Marfă merge înainte. Urmează publicarea în Monitorul Oficial

Premierul, Victor Ponta a anunţat că e posibil ca Hotărârea de guvern privind aprobarea privatizării CFR Marfă se fie publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Adăugat: 14 August 2013
Ultima actualizare:14 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prezent, marţi seara, la postul de televiziune România TV, premierul a susţinut, că, în şedinţa CSAT convocată în lipsa sa, preşedintele Băsescu a declarat că nu are nicio problemă legată de procesul privatizării CFR Marfă.

"De trei ori a fost CFR Marfă în CSAT, acum, când s-a aprobat. Asta a fost a patra oară. La CSAT-ul ăsta, domnul Oprea care mă înlocuia şi ceilalţi miniştri au zis "domnule preşedinte, spuneţi, domnule, în CSAT, pe bandă, document oficial, nu doar dumneavoastră. Există probleme legate de privatizare?" "Nu, nu există." "Vă mulţumim atunci, mergem mai departe, nu-i nicio problemă. Publicăm hotărârea de guvern, se va semna contractul; are câştigătorul banii, preia CFR-ul, nu are, foarte bine, îi luăm garanţia şi cu asta basta!", a conchis Victor Ponta.

Premierul a precizat că a aflat despre convocarea CSAT de către preşedintele Băsescu pe chestiunea CFR Marfă după ce a coborât din avionul cu care a plecat în SUA, în vacanţă.

"Când am aterizat, da. Şi recunosc că am murit de râs. L-am sunat pe domnul Oprea (vicepremierul Gabriel Oprea - n.r.), i-am zis: 'du-te domnule, duceţi-vă miniştrii care sunteţi. Spuneţi-i (preşedintelui Băsescu - n.r.) să spună pe stenograma la CSAT dacă este ceva ilegal cu CFR-ul'. Eu le-am spus, e-n regulă. Astăzi, când am venit din vacanţă, am văzut că nu e nimic. Am semnat forma spre publicare la Monitorul Oficial (a Hotărârii de Guvern privind privatizarea CFR Marfă - n.r.) pentru că, conform deciziei CSAT nu e nicio problemă de legalitate. Hotărârea astăzi am contrasemnat-o, probabil că se va publica mâine. Şi atunci, curg 60 de zile, timp în care trebuie să plătească preţul (firma câştigătoare -n.r.) şi să se finalizeze", a spus Victor Ponta, citat de Agerpres.

Întrebat dacă Ovidiu Silaghi rămâne în continuare propunerea USL pentru portofoliul Transporturilor, Victor Ponta a răspuns afirmativ şi a precizat că, deocamdată, nu s-a discutat despre o altă persoană în cazul în care şeful statului va respinge această propunere.

"N-am discutat despre o persoană anume. Am discutat cu domnul Antonescu şi cu domnul Silaghi, astăzi. Am spus: dom'le, să sperăm că până pe 23 (august -n.r.) emite decretul. Dacă face documentul oficial de respingere, conform deciziei Curţii, nu avem ce să facem altceva decât să facem o altă propunere. Dacă preşedintele o respinge - cum a spus Curtea Constituţională, că are dreptul, facem imediat a doua propunere pe care nu poate să o mai respingă", a răspuns Victor Ponta

De la publicarea hotărârii de guvern în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a procesului de privatizare este de 60 de zile.

Amintim că pe 2 august a fost convocată şedinţa CSAT, în lipsa premierului care anunţase că pleacă în concediu.

Locul premierului a fost ţinut de vicepremierul Gabriel Oprea, care, însă, nu deţinea şi dreptul la vot în CSAT.

După întâlnirea cu membri CSAT, Preşedinţia României a emis presei un comunicat în care  aprecia drept "constructivă" discuţia pe care au avut-o vineri membrii CSAT în legătură cu procesul de privatizare a companiei CFR Marfă.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza