AUDIO Preşedintele Traian Băsescu, prezent la summit-ul Asia-Europa

Liderii ţărilor din Europa şi Asia se reunesc la Milano, pentru a discuta despre comerţ şi cooperare economică.Convorbirile bilaterale ar putea fi dominate de situaţia din Ucraina, cu preşedintele rus în prim-plan.

Adăugat: 16 Octombrie 2014
Ultima actualizare:16 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, preşedintele României
trimite pe mail

UPDATE Şeful statului a declarat la plecare, că liberalizarea schimburilor economice dintre cele două regiuni reprezintă o problemă sensibilă care se va regăsi în discuţiile liderilor ţărilor participante la eveniment.

Aceştia vor aborda şi teme legate de soluţionarea problemelor globale şi de securitate.

AUDIO Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu de pe aeroportul Otopeni

Preşedintele Traian Băsescu va reprezenta România la summitul de la Milano.

Potrivit informaţiilor de la Cotroceni el va rosti o alocuţiune în plenul întrunirii, dar nu are programate convorbiri bilaterale.

Liderii ţărilor din Europa şi Asia se reunesc din acestă seară la Milano, pentru a discuta în special despre comerţ şi cooperare economică.

Însă convorbirile bilaterale prilejuite de acest summit de 2 zile ar putea fi dominate de situaţia din Ucraina, cu preşedintele rus în prim-plan.

Vladimir Putin se opreşte mai întâi la Belgrad, pentru a aniversa 70 de ani de la eliberarea capitalei sârbe de sub ocupaţie nazistă, transmite corespondentul RRA la Moscova, Alexandru Beleavski.

Deocamdată, Kremlinul a confirmat pentru Milano doar întâlnirea dintre Putin-Poroshenko-Merkel şi Hollande (după summit), nu şi o întrevedere bilaterală Putin-Poroshenko.

Vladimir Putin se va întâlni cu preşedintele italian, Giorgio Napolitano şi cu premierul Matteo Renzi, transmite corespondentul RRA la Roma, Elena Postelnicu.

Totodată liderul rus va avea întrevederi cu prim-ministrul japonez şi cancelarul Austriei şi posibil cu premirul britanic, David Cameron.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza