AUDIO Preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş, prezenţi la bilanţul MApN

Ministerul Apărării Naţionale şi-a prezentat, astăzi, bilanţul de activitate pe anul 2015.

Adăugat: 3 Martie 2016
Ultima actualizare:3 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

UPDATE  Prezent, azi, la bilanţul de activitate pe anul 2015 al Ministerului Apărării Naţionale, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre consolidarea prezenţei NATO în România, dar şi despre achiziţionarea de echipamente militare.

Preşedintele a spus că acestea sunt parte a obiectivelor cele mai importante din acestui an.

Şeful statului a mai spus în discursul rostit cu acest prilej, că valoarea supremă a Armatei sunt oamenii şi că a ţinut în mod special să participe la acest eveniment în semn de respect pentru cei care servesc ţara sub Tricolor.

AUDIO Discursul preşedintelui Iohannis

Evaluarea activităţii în 2015 şi principalele obiective pe anul acesta au fost prezentate de ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

La bilanţ au participat premierul Dacian Cioloş, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, Şeful Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă.

Potrivit Ministerului Apărării, a fost un an în care a continuat schimbarea mediului de securitate în regiunea Mării Negre şi a crescut instabilitatea şi în vecinătatea sudică a NATO.

Evaluarea activităţii MApN a fost  prezentată de ministrul Mihnea Motoc şi de Şeful Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc a subliniat, în prezentarea sa, că Armata României a continuat în 2015 participarea activă la operaţiile internaţionale pentru onorarea angajamentelor asumate în cadrul NATO şi UE.

Acesta a precizat că sistemul antirachetă de la Deveselu, finalizat la sfarşitul anului trecut, este proiectul strategic cel mai important al parteneriatului cu Statele Unite.

Mihnea Motoc a mai spus că anul 2015 a adus progrese reale pentru restabilirea capacităţii operaţionale a Armatei. Au desfăşurate peste 400 de exerciţii dintre care  mai mult de 100 au avut un caracter multinaţional.

AUDIO Discursul ministrului Apărării

Aceştia au vorbit şi despre priorităţile pentru 2016.

Anul acesta Armata a primit un buget cu peste 50% mai mare decât în 2015.

Printre proiectele de investiţii prioritare se află achiziţia avioanelor multirol, a unor maşini de lupta pe roţi şi şenile, precum şi realizarea unor puncte de comandă, la nivel de brigadă şi batalion.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Oana Bâlă
Adăugat:
3 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza