AUDIO Preşedintele Iohannis şi ministrul Apărării, prezenţi la Ziua Marinei

Preşedintele României, Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu sunt prezenţi la manifestările dedicate Zilei Marinei, care se desfăşoară la Constanţa.

Adăugat: 15 August 2017
Ultima actualizare:15 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: arhivă foto
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis, care participă la manifestările dedicate  Zilei Marinei Române, de la Constanţa, a sosit în jurul oreio 10.00, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, unde a fost întâmpinat cu Garda de Onoare, în prezenţa ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu.

A fost intonat Imnul de Stat, iar, acum, urmează să fie ridicat drapelul, iar marinarii să arboreze la portul navelor pavilionul, geacul şi Marele Pavoaz.

Vor fi trase 21 de salve de tun, iar după acest moment, contraamiralul Alexandru Mîrşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale, va avea cuvântul de deschidere şi şeful statului transmite un mesaj cu ocazia Zilei Marinei.

AUDIO Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis

Va avea loc şi un serviciu religios, vor fi depuse ancore de flori în mare, iar cei prezenţi vor putea urmării efecte pirotehnice pe timp de zi.

Este pentru prima dată când publicul va avea acces pe toată faleza, pentru că exerciţiul militar se desfăşoară doar pe mare şi în aer, mai transmite reporterul RRA, Oana Bâlă.


 Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza