AUDIO Premierul Ponta a semnat acordul cu UDMR. Maghiarii intră la guvernare

Preşedinţii PSD şi UDMR, Victor Ponta şi, respectiv, Kelemen Hunor, au semnat, la Palatul Parlamentului, acordul pentru intrarea Uniunii la guvernare.

Adăugat: 3 Martie 2014
Ultima actualizare:3 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a semnat, luni, protocolul cu UDMR, pentru intrarea la guvernare şi i-a mulţumit preşedintelui Uniunii, Kelemen Hunor, pentru sprijin.

Şeful Executivului a precizat că întotdeauna a apreciat "competenţa şi seriozitatea" la UDMR, şi când au fost împreună la putere, şi când au fost în opoziţie.

"România are nevoie de stabilitate şi dacă avea nevoie de stabilitate în 2012 când majoritatea era mult mai mare, cu atât mai mult are nevoie de stabilitate acum", a subliniat primul ministru la semnarea acordului guvernamental cu preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

Premierul a mai spus că în România tensiuni interetnice există doar în declaraţiile de la televizor.

La rândul său, Kelemen Hunor a spus că el consideră că România are nevoie de o stabilitate guvernamentală şi politică într-un an electoral.
 
"Am văzut o deschidere din partea premierului Victor Ponta. Sunt convins că vom reuşi o guvernare bună", a declarat Kelemen Hunor.

Mai mult, liderul Uniunii a precizat că "nu adăugăm nimic la programul de guvernare".

Ce prevede acordul semnat între Ponta şi Hunor

Potrivit articolului 1 din Acordul guvernamental, UDMR face parte din formula guvernamentală şi îşi asumă programul Guvernului 2013-2016, adoptat de Parlamentul României în data de 21 decembrie 2012.

Articolul 2 arată că, pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor articolului 1, UDMR va avea membri în Guvernul României la nivel de miniştri şi secretari de stat, conform ponderii în cadrul majorităţii parlamentare.

Articolul 3 prevede că deciziile de acţiune la nivelul Guvernului se stabilesc prin consens între liderii partidelor şi formaţiunilor politice din cadrul coaliţiei de guvernare.

Acordul este semnat de Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, şi premierul Victor Ponta şi este valabil până la următoarele alegeri parlamentare.

Acordul politic USD - UDMR

UDMR intră în Guvern cu doi miniştri şi 14 secretari de stat

UDMR a negociat cu USD două ministere - Ministerul Culturii şi funcţia de vicepremier care vor fi ocupate de Kelemen Hunor şi Ministerul Mediului, pentru care este propus Attila Korodi.

Totodată, UDMR a primit şi 14 poziţii de secretar de stat în viitorul guvern.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea va intra la guvernare cu miniştri şi secretari de stat şi pe programul guvernamental aprobat de Parlament în decembrie 2012.
    
"Am constatat că în acest moment România are nevoie de stabilitate guvernamentală şi contribuţia noastră este extrem de importantă ţinând cont de toată situaţia din România şi din jurul nostru", a spus Kelemen Hunor, anterior semnării acordului cu premierul Ponta.
    
El a precizat atunci că va semna, împreună cu Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin, acordul politic potrivit căruia UDMR intră la guvernare cu miniştri şi secretari de stat.
    
"Am acceptat programul de guvernare votat în Parlament în 2012 şi nu mai trebuie votat un nou program guvernamental", a spus liderul UDMR.

Declaraţii premierul Victor Ponta şi preşedintele UDMR. Kelemen Hunor la semnarea protocolului de colaborareAutor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
3 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza