AUDIO Premierul "ia la puricat" companiile Romgaz și Transgaz

Primul ministru vrea să afle cum au fost folosiți banii de la cele două companii și promite că acestea nu vor mai fi "pușculițe pentru partide".

Adăugat: 20 Mai 2012
Ultima actualizare:20 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a declarat  într-o conferinţă de presă la Sibiu, că va cere un control riguros la Romgaz şi Transgaz, pentru a vedea cum au fost folosiţi banii de la cele două mari companii de stat şi a subliniat că pe viitor acestea nu vor mai fi "puşculiţe" pentru niciun partid.

"Gata cu numiri politice şi cu afaceri pentru partid. Voi cere, în mod sigur, un control riguros pentru a vedea cum s-au folosit banii de la Romgaz şi Transgaz. Nu-i schimbăm pe directorii pedelişti cu directori uselişti şi Romgaz şi Transgaz reprezintă o bogăţie nu doar a Mediaşului şi a Sibiului, ci a întregii ţări, şi trebuie să fie folosită pentru întreaga ţară. Gata cu afacerile pe spinarea societăţilor de stat şi gata cu aceste societăţi de stat care sunt puşculiţe pentru partid. Nu vor mai fi pentru niciun partid puşculiţe", a subliniat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că statul îşi va menţine controlul asupra Romgaz şi Transgaz, pentru că, aşa cum prevede şi acordul cu FMI, vor fi listate la bursă doar pachete minoritare de acţiuni.

"Banii care vor fi obţinuţi din vânzarea acestora vor fi însă folosiţi pentru retehnologizarea şi modernizarea societăţilor respective, fără să fie direcţionaţi către bugetul de stat, aşa cum dorea să facă guvernul Boc",  a mai spus Victor Ponta.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
20 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza