AUDIO Ponta: Lista noului Guvern va fi anunţată pe 1 Mai

Prezent la Braşov, alături de liderii USL, Crin Antonescu şi Daniel Constatin, premierul desemnat, Victor Ponta a anunţat că va fi cunoscută componenţa noului Guvern pe 1 Mai.

Adăugat: 28 Aprilie 2012
Ultima actualizare:28 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cei trei lideri ai USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin au participat, sâmbătă, la Braşov, la lansarea candidaţilor Uniunii la alegerile locale din iunie.

În discursul de deschidere a reuniunii, copreşedintele USL Victor Ponta a anunţat că în perioada următoare trebuie să vorbească mai puţin şi să facă mai mult.

El a precizat că va sprijini candidaturile USL pentru primăria şi Consiliul Judeţean Braşov, unde speră, că poate fi păstrată preşedinţia Consiliului Judeţean, care este deţinută în prezent de Aristotel Căncescu.

Victor Ponta a admis că la Primăria municipiului Braşov va fi o '' bătălie grea'', deoarece ''colegul Cătălin Leonte porneşte din postura de nefavorit''.

"Sunt convins că în judeţul Braşov putem să păstrăm pentru Uniunea Social Liberală preşedinţia Consiliului Judeţean prin persoana domului Căncescu. La Primăria municipiului Braşov va fi una din bătăliile cele mai grele pentru USL, şi colegul meu Cătălin Leonte prin faptul că porneşte din postura de nefavorit e cu atât mai important să obţină un rezultat bun şi să câştige primăria. Am reuşit şi am discutat şi în majoritatea oraşelor şi localităţilor unde primarii nu sunt de la USL. Vom avea candidaţi comuni şi putem să avem un rezultat foarte bun politic. Campania electorală bate la uşă" a atras atenţia Ponta.

Liderul PSD a  mai spus că USL trebuie să-şi îndeplinească angajamentele în ceea ce priveşte campania pentru alegerile locale, pentru a avea rezultate cât mai bune.

Daniel Constantin la Agricultură

Întrebat când va prezenta componenţa noului Executiv, Victor Ponta a promis că lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 Mai, precizând că la Agricultură îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a spus că speră ca noul guvern să poată fi prezentat Parlamentului în 7 mai.

El nu a dorit să facă publice nume ale viitorilor miniştri, singura dezvăluire fiind pentru Ministerul Agriculturii, unde a spus că îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.

Premierul desemnat a precizat că portofoliile vor fi împărţite ţinându-se cont de principiul parităţii şi că nu garantează că aceşti minişti vor rămâne în funcţie după luna noiembrie.

Antonescu: Trebuie să ne adaptăm rapid

Referindu-se la noua postură a Uniunii, liderul USL Crin Antonescu a atras atenţia că este nevoie ca partidele din USL să se adapteze rapid la noua situţie.

"Mă bucur să ne întâlnim în prima zi de după schimbarea Guvernului PDL, trebuie să facem un efort foarte rapid de adaptare la noua situaţie, a declarat Crin Antonescu.

El a subliniat că tot ceea ce au promis până în prezent liderii USL, sunt gata să facă.

Crin Antonescu a mai susţinut şi că ''doar USL putea încerca să facă o majoritate şi să-şi asume răspunderea guvernării''.

În opinia liderului PNL ar fi fost "mai sănătoase" alegerile anticipate.

"Şi acum credem că soluţia cea mai sănătoasă ar fi fost ca în ianuarie şi începutul lui februarie, când noi am cerut clar şi preşedintelui şi guvernului de atunci alegeri anticipate, credem şi acum că ar fi fost cea mai sănătoasă soluţie, dar a trebuit să luăm o decizie în condiţiile de faţă şi în condiţiile de faţă am luat această decizie, moţiunea de cenzură a trecut şi, aşa cum garantasem dinainte, fără nici un fel de ezitare l-am desemnat cu toţii pe Victor Ponta şi Victor Ponta şi-a asumat această responsabilitate", a declarat copreşedintele USL.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza