AUDIO Ponta: Dosarul lui Dragnea este unul politic

Premierul Victor Ponta a catalogat dosarul lui Dragea drept unul politic. Premierul a precizat că a fost refuzat să fie audiat de procurorul Lucian Papici, cel care s-a ocupat de dosarul referendumului.

Adăugat: 7 Octombrie 2013
Ultima actualizare:7 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea şi Victor Ponta
trimite pe mail

Dosarul lui Liviu Dragnea este un dosar politic făcut împotriva celor 7,4 milioane de români care au votat la referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu, a declarat luni preşedintele PSD, premierul Victor Ponta.

"De altfel, am fost ameninţaţi direct de Traian Băsescu - a spus foarte clar că vom avea dosare politice pentru faptul că am organizat referendum şi am votat pentru demiterea sa", a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a mai spus că a fost refuzat să fie audiat de procurorul Lucian Papici, cel care s-a ocupat de dosarul referendumului şi în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată.

Potrivit lui Ponta, Papici "s-a temut astfel de demontarea unor acuzaţii politice".

Premierul a subliniat că Liviu Dragnea nu poate fi suspendat de preşedinte din funcţiile deţinute în Guvern pentru că, potrivit legii răspunderii ministeriale, nu este membru al Parlamentului şi nu este acuzat pentru fapte care au legătură cu activitatea de ministru.

AUDIO  Premierul Victor Ponta despre trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea de către procurorii DNA în dosarul peivind frauda la referendum

Antonescu: Acuzaţiile nu stau în picioare

Presedintele Senatului, Crin Antonescu a spus că nu cunoaşte conţinutul dosarului dar, din punctul lui de vedere, acuzaţiile nu stau în picioare.

Întrebat daca trimiterea în judecată a vicepremierului ar trebui urmată de demisie, Crin Antonescu a spus că justiţia trebuie să se pronunţe şi că ar trebui aplicate aceleaşi criterii ca în cazul lui Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor.

Dragnea, trimis în judecată în dosarul referendumului

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

El este acuzat de DNA că, în calitate de secretar general al PSD şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa pentru a obţine o prezenţă de minimum 60% la vot, care să garanteze validarea scrutinului.

În acelaşi dosar mai sunt judecate alte 74 de persoane.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza