AUDIO Ponta: "Comportamentul oficialilor maghiari nu are nicio legătură cu ideea de Europa"

Premierul Victor Ponta consideră că recentele acţiuni şi reacţii ale autorităţilor ungare contravin principiilor europene şi nu rezolvă situaţia refugiaţilor.

Adăugat: 16 Septembrie 2015
Ultima actualizare:16 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Victor Ponta a afirmat, azi, că România va continua să fie solidară cu celelalte state membre, care respectă principiile şi libertăţile europene.

"România este o ţară ce a dorit să fie membru al Uniunii Europene pentru a respecta valorile europene. Problema refugiaţilor este o problemă a Europei şi trebuie să o rezolvăm împreună. Din păcate, comportamentul oficialilor maghiari nu are nicio legătură cu ideea de Europa. Ziduri, câini, poliţişti, arme - asta arată ca în anii '30 în Europa. E un lucru pe care îl spun cam toţi liderii europeni şi, dacă se supără sau nu se supără oficialii maghiari, mă interesează destul de puţin. Mă alătur tuturor liderilor europeni care sancţionează o atitudine ruşinoasă pentru Europa din partea autorităţilor şi politicienilor dintr-o ţară membră a UE şi anume Ungaria şi voi face acest lucru de câte ori va fi cazul", a declarat azi premierul Ponta, la Palatul Parlamentului.

Premierul Victor Ponta a subliniat că se alătură poziţiei liderilor europeni care sancţionează atitudinea Ungariei în contextul crizei refugiaţilor, pe care demnitarul român o consideră ruşinoasă.

"Realitatea este una singură şi anume garduri, câini, arme şi? Am rezolvat problema refugiaţilor? Nu am rezolvat-o. Ideea că pui un gard şi arunci problema în Serbia, în România, în Croaţia, în Austria nu are nicio legătură cu ideea de solidaritate şi de bună vecinătate. Aşa putem şi noi să aruncăm problemele la unguri", a spus premierul.
 

AUDIO: Premierul Victor PontaAutor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza