AUDIO Ponta: Codul penal şi Legea amnistierii trebuie rediscutate

Premierul Victor Ponta susţine că modificările la Codul penal şi Legea amnistierii trebuie rediscutate cu Ministerul Justiţiei şi cu CSM.

Adăugat: 12 Decembrie 2013
Ultima actualizare:12 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta susţine că  cele două proiecte de lege - Codul penal şi Legea amnistierii - trebuie rediscutate cu Ministerul Justiţiei şi CSM şi apoi  prezentate Comisiei Europene înainte de adoptare.

"Aceste proiecte trebuie să fie rediscutate de către Parlament. Eu cred că cele două legi trebuie rediscutate cu toate celelalte instituţii, în primul rand cu  ministerul Justiţiei, cu CSM, şi prezentate Comisiei Europene, înainte de a fi adoptate pentru a se stabili dacă încalcă vreo obligaţie internaţională a României", a spus premierul.

El a adăugat că a ştiut de Legea amnistiei, pe care o apreciază ca bună dacă nu se referă la infracţiuni de violenţă şi de corupţie, nu şi de modificările la Codul Penal, dar a precizat că dreptul de a legifera revine Parlamentului, iar "isteria" nu se bazează pe o eventuală neconstituţionalitate, ci pe oportunitate.

Ponta a adăugat că faptul că Parlamentul  legiferează şi preşedintele atacă la CCR, sunt drepturi constituţionale.

AUDIO Declaraţii Victor Ponta

Preşedintele liberal, Crin Antonescu, a cerut, joi, rediscutarea în Camera Deputaţilor a modificărilor aduse Codului Penal, în sensul "superimunităţii" parlamentarilor.

El afirmă că reprezentanţii partidului în legislativ vor vota împotriva prevederilor care încearcă să instituie o superimunitate a parlamentarilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat într-un interviu pentru cotidianul "Adevărul" că reacţiile presei şi ale aliaţilor externi ai României la încercarea parlamentarilor de modificare a Codului Penal vor determina USL să renunţe la acest demers.

Departamentul Naţional Anticorupţie şi Consiliul Superior al Magistraturii au criticat votul de acum două zile din Parlament, în urma căruia, consideră aceste instituţii, aleşii sunt scoşi de sub incidenţa legilor privind incompatibilităţile şi nu mai pot fi cercetaţi pentru acte de corupţie.

Reprezentanţii diplomatici la Bucureşti ai SUA şi Olandei îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu adoptarea de către Camera Deputaţilor a amendamentelor la Codul Penal prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici

Poziţia CE privind amendamentele la Codul Penal din România va fi reflectată în raportul MCV din luna ianuarie, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt Mark Gray, adăugând că oficialii de orice fel trebuie să se supună regulilor referitoare la corupţie şi conflict de interese.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza