AUDIO Ponta-Băsescu, "duelul replicilor" pe tema referendumului din 2012

Premierul spune că la referendumul din iulie 2012, pentru demiterea preşedintelui, a fost atins cvorumul de participare de peste 50%. În replică, preşedintele Băsescu, spune despre Ponta că "a rămas acelaşi om lipsit de responsabilitate în ce spune".

Adăugat: 4 Iulie 2013
Ultima actualizare:5 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, în şedinţa de Guvern, că după publicarea rezultatelor finale ale recensământului populaţiei reiese că la referendumul din iulie anul trecut pentru demiterea preşedintelui s-au prezentat la urne peste 50% dintre alegători.
    
"Am văzut şi eu datele finale ale recensământului, mai bine mai târziu decât niciodată, doar că, din păcate, am fost peste 50% în 29 iulie care am dat lovitura de stat cum ar spune unii rămaşi în urmă. Am fost peste 50%, nu ne mai foloseşte prea mult acum. Însă o să vă rog domnule ministru de Interne, cu ministrul Administraţiei, totuşi să vedem cum adaptăm toată legislaţia noastră la o realitate care acum nu mai e contestată de nimeni: câţi suntem, cum se fac cvorumurile locale, naţionale, liste permanente, pentru că, din păcate, deciziile de anul trecut ale CCR au reuşit mai mult să ne încurce decât să ne lămurească şi poate, pentru viitor, nu mai păţim ce am păţit anul trecut", a spus el.
    
La rândul său, ministrul de Interne, Radu Stroe, a precizat că odată cu intrarea în vigoare a Registrului electoral, practic chestiunea numărării şi stabilirii numărului de alegători în listele permanente nu mai ţine de competenţa Guvernului, ci a Autorităţii Electorale Permanente.
    
"Deci voi nu vă mai băgaţi, gata, am înţeles. V-aţi spălat pe mâini, daţi la alţii", a replicat Victor Ponta.

"Legea, legea. Noi ne-am băga, dar legea ne obligă să nu ne băgăm", a spus Stroe.

Audio: Victor Ponta şi Radu Stroe


Băsescu, despre afirmaţia lui Ponta: A rămas acelaşi om lipsit de responsabilitate în ce spune
    
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat joi că recensământul face o situaţie a populaţiei care locuieşte în România, nu şi a celor "milioane de majori" din afara graniţelor.
    
Întrebat cum comentează afirmaţia premierului Victor Ponta, potrivit căreia, în urma datelor recensământului, la referendumul din 29 iulie 2012, au fost la urne peste 50% dintre români, ceea ce denotă că a fost întrunit cvorumul de demitere a şefului statului, Traian Băsescu a spus: "Nu ştiu dacă premierul a făcut o astfel de afirmaţie, dar dacă a făcut-o arată că a rămas acelaşi om lipsit de responsabilitate în ce spune. Recensământul face o situaţie a populaţiei care locuieşte în România, nu a celor milioane de majori care sunt în afara frontierelor".

Şeful statului a reamintit că "referendumul a fost şi boicotat".

Audio: Traian Băsescu


Un număr de 16.269.839 de persoane din populaţia stabilă a României au 18 ani şi peste, această cifră nefiind însă şi cea a populaţiei cu drept de vot, care nu a fost dată joi, la anunţarea rezultatelor definitive privind populaţia ale Recensământului din 2011.
    
Populaţia stabilă a României la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, în scădere cu 1.559.300 de persoane, faţă de recensământul anterior, din 2002, conform rezultatelor definitive privind populaţia ale Recensământului 2011.
    
Populaţia stabilă evaluată în cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2011 cuprinde persoanele care au reşedinţă pe teritoriul ţării pe o perioadă de minim 12 luni, indiferent de cetăţenie.
    
Din această populaţie, 16.269.839 de persoane au vârste de cel puţin 18 ani, au spus reprezentanţii INS, la întrebările jurnaliştilor, precizând că aceasta nu este populaţia cu drept de vot din România.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
4 Iulie 2013
Ultima actualizare:
5 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza