AUDIO "PDL nu va încheia nicio alianţă la nivel naţional"

PDL a decis, duminică, în Colegiul Director să nu încheie nicio alianţă politică la nivel naţional, dar va avea un protocol de susţinere reciprocă cu UNPR.

Adăugat: 4 Martie 2012
Ultima actualizare:4 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PDL, Emil Boc a anunţat totodată că liderii de organizaţii judeţene sunt liberi să încheie alianţe electorale cu Mişcarea Populară, dacă au certitudinea că aceşte alianţe vor asigura un "scor bun  la locale".

O altă condiţie este  ca alianţele din teritoriu să fie  sub titulatura Mişcarea Populară la care se adaugă judeţul respectiv. De asemenea, sigla va fi o inimă verde.

"PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă electorală pentru alegeile locale. PDL lasă la latitudinea organizaţiilor judeţene să decidă dacă încheie alianţe electorale judeţene sau locale cu formaţiunile politice cu care colaborează la nivel locale. Alianţa va avea denumirea de Mişcarea Populară pentru judeţul respectiv, sigla inima şi culoarea verde", a declarat, după Colegiul Director, preşedintele PDL, Emil Boc.

Emil Boc a mai precizat că alianţele consituite la nivel local sub denumirea "Mişcarea Populară" vor avea culoarea electorală verde.

Întrebat dacă Mişcarea Populară este un obiectiv pentru după alegerile locale, Boc a răspuns că întotdeauna cea mai importantă bătălie este cea care urmează.

PDL-UNPR= protocol de colaborare

Preşedintele PDL a sublinuat că obiectivul principal al PDL este  legat de alegerile locale şi în acest sens a anunţat că singurul partid cu care PDL va încheia un protocol de colaborare, la nivel naţional este UNPR.

Emil Boc a precizat că acest protocol care se va încheia cu UNPR are la bază "relaţia privilegiată" pe care o are PDL cu "partenerii de la UNPR.

"PDL a decis, având în vedere relaţiile privilegitate, să încheie un protocol de colaborare, de susţinere, nu alianţă electorală, cu UNPR, fiind mandatată conducerea partidului să finalizeze acest protocol, ca urmare a relaţiei privilegiate pe care o avem în actul de guvernare împreună cu partenerii de la UNPR", a adăugat Emil Boc.

PDL a adoptat două rezoluţii

În altă ordine de idei, preşedintele democrat-liberalilor a mai anunţat că PDL a adoptat o rezoluţie de susţinere a ratificării Tratatului fiscal de către România.

El a solicitat forţelor politice să voteze acest tratat, care, în opinia sa, conferă stabilitate economică şi credibilitate.

Totodată Emil Boc a mai spus că a mai fost adoptată o rezoluţie pentru revizuirea Constituţiei, Parlament unicameral  şi 300 de parlamentari.

"De asemenea, PDL a adoptat o rezoluţie de a susţine revizuirea Constituţiei, parlament unicameral şi 300 de parlamentari, fiind obiectivul politic fundamental al PDL-ului ca parte a reformei clasei politice. PDL-ul a fost promotorul celor opt reforme structurale pe care le-a implementat. Reforma politică trebuie implementată de către întreaga clasă politică, întrucât aici avem nevoie de două treimi din numărul parlamentarilor, deci şi de sprijinul USL-ului pentru a avea parlament unicameral şi 300 de parlamentari. PDL-ul, repet, a adoptat în unanimitate această rezoluţie" a mai precizat liderul PDL.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza