AUDIO PDL cere demisia lui Ponta pentru stenogramele din "cazul Duicu"

Partidul Democrat Liberal îi cere demisia premierului Victor Ponta, după publicarea stenogramelor privind discuţia lui Adrian Duicu din cabinetul primului ministru, a anunţat liderul deputaţilor, Gheorghe Tinel.

Adăugat: 9 Aprilie 2014
Ultima actualizare:9 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Gheorghe Tinel a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că premierul Victor Ponta trebuie să-şi dea demisia după publicarea stenogramelor privind discuţia lui Adrian Duicu din cabinetul primului ministru.

"De urgenţă, dacă mai are demnitate, Victor Ponta să demisioneze din fruntea Guvernului, pentru că actul de corupţie a pătruns în biroul domniei sale.Victor Ponta calcă din ce în ce mai apăsat pe urmele lui Adrian Năstase. Asta face de când este prim-ministru", a cerut Gheorghe Tinel

Amintim că, în presă au apărut o serie de stenograme care reflectă discuţiile care ar fi avut loc în biroul primului ministru şi care au dus la reţinerea preşedinteleui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu pentru trafic de influenţă.

Gheorghe Tinel a mai susţinut că este inacceptabil ca asemenea discuţii să aibă loc în biroul primului ministru, în condiţiile în care ar fi trebuit să se ocupe de două teme importante: descentralizarea şi absorbţia fondurilor europene.

"Cazul Duicu este situaţia care ar trebui să-i genereze demisia domnului prim ministru, pentru că este inacceptabil ca în "biroul oval" al domniei sale să aibă loc discuţiile şi dezbaterile redate în stenogramele prublicate de către Curtea de Apel cu privire la reţinerea lui Duicu. PDL consideră inacceptabile explicaţiile date de Victor Ponta. Victor Ponta se ocupă de trafic de influenţă", a mai spus Tinel Gheorghe.

El a apreciat că Ponta "nu este prizonierul baronilor, ci a devenit parte a sistemului de corupţie generat de baroni".

Amintim că procurorii DNA consideră că Adrian Duicu şi-ar fi traficat influenţa în cabinetul lui Victor Ponta, preşedintele CJ Mehedinţi transmiţându-i şefului IPJ Ştefan Ponea că la Guvern se află şi ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, şi că premierul l-a chemat pe şeful IGPR, Petre Tobă.

Aşadar, din referatul publicat de Gândul, nu rezultă că ar fi fost făcute înregistrări în biroul lui Ponta, ci doar faptul că Duicu era cel monitorizat.

În dosarul de corupţie, în care şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful Poliţiei Judeţene, Ştefan Ponea, au fost arestaţi preventiv, apare şi numele premierului Victor Ponta, scrie Gândul.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie, potrivit Mediafax.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul ob?inerii pentru altul de foloase necuvenite

Luni, Ponta a declarat că nu se dezice de preşedintele CJ Mehedinţi şi alţi şefi de consilii judeţene, aflaţi în atenţia DNA, spunând că aceştia au probleme "doar pentru că sunt din judeţe unde PSD stă foarte bine" şi arătând că primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, nu mai are nicio problemă cu justiţia după ce a trecut la Partidul Mişcarea Populară susţinut de preşedintele Traian Băsescu.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza