AUDIO Opoziția Olandei este un abuz!

Președintele Traian Băsescu a declarat, la Bruxelles, că opoziţia Olandei faţă de intrarea României în Spaţiul Schengen este un abuz.

Adăugat: 10 Decembrie 2011
Ultima actualizare:10 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Traian Băsescu a subliniat că toate intervenţiile din cadrul Consiliului European au fost împotriva poziției exprimată de Olanda.

"România are Albiţa, Olanda are Rotterdam, îmi pare rău! Nu Albiţa este poarta de intrare a ţigărilor, a alcoolului, a drogurilor de contrabandă şi nu România, din neputinţă, a legalizat prostituţia! România continuă să lupte cu prostituţia. Nu România, din neputinţă, a legalizat consumul de droguri! România continuă, aşa cum poate ea, să lupte cu consumul de droguri, deci, punct!", a cerut  şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că şi preşedintele Comisiei Europne, José Manuel Durro Barroso, ar fi subliniat că România şi Bulgaria au respectat legea şi tratatul de aderare, iar cea care nu le respectă este Olanda.

În Declaraţia finală a Summit-ului UE de la Bruxelles, Olanda este supusă presiunilor de către partenerii săi pentru a permite aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schnegen.

În document se arată că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru o decizie în privinţa celor două ţări, iar Consiliul European este invitat să o ia cât mai curând posibil. O reluare a subiectului este menţionată pentru reuniunea din martie 2012.

Olanda a rămas singurul stat care se opune aderării României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen invocând rezultatele insuficiente ale celor două ţări în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate.

Tot în acest document final, se arată că România şi Bulgaria au îndeplinit toate condiţiile legale pentru aderarea la Schengen, iar Consiliul European ar trebui să ia o decizie cât mai curând posibil.

Guvernul olandez este singurul care mai blochează aceste aderări, după decizia Finlandei, din noiembrie, de a renunţa la opoziţia sa.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Oana Bâlă
Adăugat:
10 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza