AUDIO Noul prefect al judeţului Covasna: Legea nu se negociază!

Noul prefect al judeţului Covasna, Dumitru Marinescu, a afirmat că una dintre priorităţile sale este "să fie linişte" în judeţ şi a adăugat că "legea nu se negociază".

Adăugat: 2 Februarie 2013
Ultima actualizare:6 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Drapelul judeţului Covasna a fost scos, sâmbătă, din sala de şedinţă comună a Consiliului Judeţean şi Prefecturii Covasna, unde a avut loc ceremonia de învestire în funcţie a noului prefect Dumitru Marinescu.

Şeful Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, a afirmat că aceasta a fost "ultima dispoziţie" a fostului prefect.

Noul prefect al judeţului Covasna, Dumitru Marinescu, fost primar al comunei Vâlcele, a fost învestit, sâmbătă, în funcţie, în prezenţa ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a directorilor instituţiilor deconcentrate şi a primarilor, în timp ce din partea Consiliului Judeţean Covasna au participat la eveniment cei doi vicepreşedinţi, Henning László-János şi Nagy József, transmite coresMediafax.

În cadrul ceremoniei de învestire, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a dat citire ordinului de numire a fostului prefect de Covasna Codrin Munteanu în funcţia de secretar general al Ministerului Apărării şi celui de numire a noului prefect, Dumitru Marinescu, care a depus apoi jurământul.

Pentru ceremonia de învestire a noului prefect, drapelul judeţului Covasna a fost scos din sala de şedinţă comună a Consiliului Judeţean şi Prefecturii.

Noul prefect Dumitru Marinescu a declarat după ceremonie că steagul nu a fost îndepărtat din dispoziţia sa şi că la un astfel de eveniment trebuie expus drapelul României.

Prioritatea lui Marinescu: Să fie linişte în judeţ

Întrebat despre afirmaţia preşedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, care îşi exprimase speranţa că noul prefect va ţine cont de sensibilităţile comunităţii secuieşti, Marinescu a spus că va iniţia discuţii în acest sens.

"Categoric da, voi ţine cont şi urmează să am discuţii cu conducerea Consiliului Judeţean şi atunci vom stabili tot ce ţine de sensibilităţi şi ce trebuie să facem noi, dar şi ei", a spus Marinescu.

Totodată, Marinescu a afirmat că legea nu se negociază şi că una dintre priorităţile sale este "să fie linişte" în judeţ.

 

"Sunt născut aici, cunosc sensibilităţile, problemele zonei, dar în primul rând trebuie să ne gândim la dezvoltarea judeţului. Legea însă nu poate fi negociată, ci respectată. Este nevoie de un dialog cu administraţiile publice locale, dialogul poate detensiona multe lucruri", a spus el.

Noi relaţii între Prefectură şi Consiliul Judeţean Covasna

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că speră că îndepărtarea steagului judeţului din sala de şedinţă "a fost ultima dispoziţie" a fostului prefect Codrin Munteanu.

Pe de altă parte, Tamas a afirmat că a discutat cu noul prefect al judeţului, Dumitru Marinescu, convenind că vor sta în scurt timp la masa discuţiilor pentru a stabili noi relaţii interinstituţionale între Prefectură şi Consiliul Judeţean.

Codrin Munteanu, de la Prefectură la Ministerul Apărării

Codrin Munteanu a fost trecut, miercuri, din postul de prefect al judeţului Covasna în cel de secretar general al Ministerului Apărării, postul de prefect fiind preluat de către Dumitru Marinescu, fost primar al comunei Vâlcele, susţinut de PSD

Presa locală a relatat că, după decizia de a acoperi un panou cu Ţinutului Secuiesc din faţa Prefecturii cu steagul naţional al României, cu ocazia Zilei Unirii din 24 ianuarie, Munteanu va fi schimbat din postul de prefect, pentru a "detensiona" situaţia din Covasna şi a pune capăt conflictului dintre liderii UDMR.

În noiembrie 2012, Tribunalul Covasna a respins acţiunea prefectului Codrin Munteanu care atacase în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean prin care a fost aprobat steagul judeţului.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Februarie 2013
Ultima actualizare:
6 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza