AUDIO Neplata arieratelor la medicamente "ar bloca sistemul sanitar"

Senatorul PSD, Olguţa Vasilescu, susţine că neplata arieratelor către firmele care furnizează medicamente ar duce la prăbuşirea sistemului sanitar.

Adăugat: 21 Iulie 2011
Ultima actualizare:21 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul Social Democrat consideră că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu despre arieratele din sănătate reprezintă "o prostie" şi o gravă încălcare a principiilor statului de drept.


"Se vor plăti foarte multe penalităţi. Până la urmă nu ştiu dacă este în interesul statului să plătească mai mult decât ar face-o respectându-şi obligaţiile contractuale, adică, plătind la timp sumele respective, pentru că, în momentul în care se vor aduna luni de neplată, vor creşte automat şi penalităţile, şi sumele respective vor fi mult mai mari. Cred că este o gravă încălcare a principiilor statului de drept. Cum să ieşi, ca preşedinte al României, şi să îndemni Guvernul să nu plătească datoriile pe care le are către firmele care lucrează cu statul?", a arătat Olguța Vasilescu.

 
Purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD a afirmat, într-o conferinţă de presă, că dacă s-ar aplica solicitările preşedintelui s-ar ajunge la blocarea sistemului sanitar.


În plus, firmele cărora nu li se plătesc datoriile ar da statul în judecată, rezultând procese pe rol şi penalităţi din întârzierea plăţilor.


"Statul ar plăti şi mai mult, prin penalităţi, decât dacă şi-ar achita obligaţiile contractuale. Declaraţiile preşedintelui constituie şi o gravă încălcare a principiilor statului de drept, instigând la nerespectarea contractelor", a declarat Senatorul PSD.


Olguța Vasilescu susține că, dacă firmele furnizoare de medicamente ar fi plătite abia după ce se stabilesc normele contractuale, sistemul s-ar prăbuşi pentru că firmele nu ar mai livra materiale către spitale.


Reamintim că preşedintele Traian Băsescu afirmase, miercuri, că România are probleme serioase în privinţa achiziţiei de medicamente, apreciind că arieratele din acest sector vor reprezenta o prioritate în discuţiile pe care delegaţia FMI le poartă cu autorităţile române.


Șeful statului a cerut  încetarea plăţii arieratelor la medicamente, afirmând că "nu trebuie plătit niciun leu" până când nu se reglementează sistemul de achiziţii de medicamente, şi în spitale, şi cele distribuite prin farmacii. Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
21 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza