AUDIO Mugur Isărescu la RRA: Legea dării în plată, un experiment unic în lume

Legea dării în plată în forma iniţială adoptată de Parlament este un experiment unic în lume - consideră guvernatorul BNR.

Adăugat: 5 Martie 2016
Ultima actualizare:7 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
trimite pe mail

 Într-un interviu acordat Ruxandrei Săraru, la RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, Mugur Isărescu a spus că speră ca luna aceasta, proiectul să fie modificat, în sensul Directivei europene de protecţie a celor care iau credite.

"Sub forma din România nu în există nici o ţară. Principiul dării în plată este acceptat la buna înţelegere dintre creditor şi debitor, ceea ce este cu totul altceva. Că şi acum, între debitor şi creditor se poate stabili, în România, conform Codului Civil, acest principiu. Ceea ce s-a propus în forma iniţială şi s-a aprobat în Parlamentul României este un experiment unicat. În luna martie /ar fi/ foarte bine să asistăm la un proces de convertire, în măsura în care se poate, a acestei legi numită "darea în plată" spre adevăratul sens al directivei europene", a explicat guvernatorul BNR.

Proiectul legii dării în plată, care îi nemulţumeşte pe bancheri, urmează să fie dezbătut în Camera Deputaţilor. A fost aprobat din nou de Senat, după ce a fost trimis pentru reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis.

Faţă de varianta iniţială, a fost introdus un plafon maxim al creditelor de 150.000 de euro pentru care legea ar urma să se aplice. Executivul spune că, totuşi, legea mai are încă multe deficienţe şi în primul rând, nu face distincţie între cei care nu mai pot să plătească şi cei care nu mai vor.
 

AUDIO: Interviul integralAutor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Martie 2016
Ultima actualizare:
7 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza