AUDIO Motivele demisiei lui Nicușor Dan

Deputatul Nicuşor Dan a declarat, joi, la Parlament, că a demisionat din funcţia de preşedinte al USR și a enumerat trei motive care au stat la baza deciziei.

Adăugat: 1 Iunie 2017
Ultima actualizare:1 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Conferință de presă Nicușor Dan. Foto: Mugur Mihăiță
trimite pe mail

Nicușor Dan demisionează din USR din cauza votului Biroului Național privind poziționarea partidului față de  revizuirea Constituției pentru modificarea definirii familiei.

"Sunt trei motive importante pentru care o fac. Unul dintre ele - opinia mea fermă că lucrul cel mai rău care se poate întâmpla în România acum este ca dezbaterea principală să nu fie pe cine fură, cine nu fură, ci pe cine apără tradiţiile şi pe cine nu le apără. Şi în felul ăsta o să ajungem că 20 de ani oamenii care fură o să fure în continuare, spunând că apără tradiţiile şi ăsta este un pericol uriaş pentru România. Al doilea motiv este că simt o datorie pentru oamenii care ne-au votat. Tema aceasta a familiei este o temă foarte importantă pentru fiecare dintre ei, este o temă intimă, care ţine de identitate, de sentimentul religios. Chiar dacă ea este importantă pentru ei ca persoane, chiar dacă nu este importantă pentru societate acum şi pentru că USR a fost votat şi de oameni care sprijină acest referendum (...) şi de oameni care nu-l sprijină, e, din nou, convingerea mea fermă că USR-ul trebuie să se adreseze şi unora şi altora", a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Al treilea motiv al demisiei sale ţine de onoare.

"Unii dintre colegii noştri sunt colegi de mâna a doua, adică convingerile lor intime, într-o chestiune importantă pentru ei, intră în contradicţie cu direcţia în care partidul vrea să meargă. Şi pentru asta eu îmi asum că am făcut o promisiune de care nu m-am putut ţine, e o chestiune de onoare şi asta antrenează demisia mea, astăzi, din USR", a explicat Nicuşor Dan.

AUDIO Nicușor Dan

Fostul președinte al partidului a precizat însă că dacă USR, printr-un for superior, va decide revenirea sa, el dorește să redevină lider al Uniunii.

Nicușor Dan a mai precizat că astăzi înaintează demisia sa filialei Sector 6 București pentru a fi înregistrată, iar în perioada următoare, după consultarea colegilor parlamentari,  va lua o decizie și în privința postului său din Camera Deputaților.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza