AUDIO Mircea Geoană a pierdut şefia Senatului

După ce a fost exclus din PSD, Mircea Geoană a pierdut şi funcţia de preşedinte al Senatului.

Adăugat: 23 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:23 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Plenul Senatului a votat pentru revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

Pentru revocare au votat 112 senatori, cinci s-au abţinut şi doi au votat împotrivă.

Prin acest vot, Mircea Geoană, propus de PSD la şefia Senatului, a pierdut acest post.

Audio: Petru Filip (PDL), vicepreşedintele Senatului, anunţă rezultatul votului

Cererea de revocare a fost formulată de grupul senatoriilor PSD şi aprobată în şedinţa extraordinară de miercuri a Biroului Permanent al Senatului.

Geoană acuză: PSD are "blat" cu puterea

Mircea Geoană a declarat că demersul social-democraţilor de a-l revoca din funcţia de preşedinte al Senatului este o dovadă de de "blat politic" între conducerea PSD şi reprezentanţii Puterii pentru ca a doua funcţie în stat să revină PDL-ului sau UDMR-ului.
    
"Este clar că ceea ce au iniţiat Victor Ponta şi echipa de tineri turci de la partid este pe cale să producă efecte şi să dăm celor de la PDL sau UDMR funcţia de preşedinte al Senatului. Trebuie să recunosc că atâta măiestrie politică nu am mai văzut demult. Pentru mine lucrurile sunt clare. Nu am o problemă de cramponare de această funcţie, dar am spus că toată această nebunie pornită din senin va conduce, dacă va persevera în prostie politică, la cedarea acestei funcţii adversarilor noştri politici", a spus Geoană.

Acesta a adăugat că demersul PSD este un "cadou" făcut de Victor Ponta reprezentanţilor Puterii şi preşedintelui Traian Băsescu.     

"Aşa cadou ... ar trebui ca domnul Băsescu să îi trimită domnului Ponta un buchet de trandafiri roşii în semn de preţuire", a mai spus Mircea Geoană.

El susţine că se impune convocarea Congresului PSD pentru a se analiza motivele care au stat la baza situaţiei în care se află la acest moment partidul condus de Victor Ponta.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
23 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza