AUDIO Ministrul Sănătăţii îl invită pe Raed Arafat la elaborarea noii legi a sănătăţii

Ministrul Sănătăţii a anunţat că va forma o echipă de profesionişti alături de care va elabora noua lege a sănătăţii şi a subliniat că şi-ar dori ca Raed Arafat să fie în echipă.

Adăugat: 16 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Într-o declaraţie de presă, ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli a afirmat că pentru elaborarea unei noi legi  a sănătăţii  are în vedere două versiuni: ori un proiect nou de lege, ori amendarea vechiului act normativ, dar acesta are deja prea multe amendamente.

"Vom începe să lucrăm la o nouă formă a proiectului legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar. E nevoie de o reformă în sistemul sanitar. În prezent, acesta se confruntă cu o serie de probleme, începând cu cele de finanţare până la calitatea serviciilor medicale. La elaborarea proiectului pe care îl vom prezenta Guvernului României vom coopta medici, jurişti, reprezentanţi ai pacienţilor, pe cei ai sindicatelor, ai organizaţiilor profesionale", a spus ministrul sănătăţii.

În opinia acestuia este nevoie de circa 3-6 luni pentru ca  noul proiect  să poată  fi prezentat în dezbatere publică.

"Estimăm o perioadă de consultări de aproximativ 3-6 luni, urmând ca mai apoi să avem un proiect pe care să îl supunem dezbaterii publice", a arătat Ritli.

Ritli aşteaptă telefon de la Arafat

Pe de altă parte, Ladislau Ritli a mai spus că  îl aşteaptă pe doctorul Raed Arafat să colaboreze la proiectul pentru viitoarea lege a sănătăţii.
    
"Este un specialist foarte bun pe care îl apreciem, cu expertiză care trebuie folosită. În plus, este preşedintele Comisiei de Urgenţă a Ministerului Sănătăţii şi aşteptăm să discutăm pe marginea viitoarei legi. Am vorbit cu dl Arafat înainte să plece şi l-am rugat să rămână, este un specialist care ne este de folos, care gestionează foarte bine urgenţa", a  declarat  ministrul de resort.
    
El a adăugat că aşteaptă telefonul doctorului Arafat, iar în ceea ce priveşte posibilitatea revenirii acestuia în postul de subsecretar de stat a spus că este vorba despre o decizie politică şi în acest sens se poate pronunţa numai premierul.
    
Amintim că premierul Boc a anunţat că ministrul sănătăţii a fost desemnat să formeze o echipă pentru elaborarea noului proiect de lege sănătăţii.
  Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza