AUDIO Legea privind simbolurile statului român "trebuie respectată"

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, susţine că atunci când se aduce ofensă simbolurilor statului român trebuie luate măsuri dure în acest sens.

Adăugat: 2 Februarie 2013
Ultima actualizare:2 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Mircea Duşa a spus, la Miercurea Ciuc, că legea privind simbolurile statului român trebuie respectată şi că sunt necesare sancţiuni dure atunci când se aduce ofensă acestora.

Potrivit corespondentului RRA, Angela Bârsan, ministrul Apărării Naţionale, care este deputat de Harghita, a subliniat că românii şi maghiarii din Harghita şi Covasna trăiesc în bună înţelegere.

"Eu ştiu foarte bine, pentru că sunt din acest judeţ, că românii şi maghiarii din cele două judeţe trăiesc în bun înţelegere şi că nu este cazul să mai facem astfel de afirmaţii în anul 2013. Anumite chestiuni punctuale, care creează suspiciuni, trebuie rezolvate, fie că este vorba de contravenţie sau poate uneori chiar de cazuri mai grave, în aşa fel încât simbolurile României să fie respectate şi să nu avem discuţii de acest gen în cele două judeţe. Cred că până la urmă cei din administraţia locală, cei care reprezintă instituţiile statului în teritoriu trebuie să se preocupe de problemele economice şi sociale ale cele două judeţe şi nu de lucruri care nu îşi mai au locul. Sigur că atunci când se aduce ofensă simbolurilor statului român trebuie luate măsuri dure în acest sens", a spus Duşa.

Pe mai multe instituţii publice din Harghita şi Covasna este arborat drapelul Ungariei, dar şi steagul secuiesc, votat în 2009 de consilierii UDMR ca steag la judeţului Harghita.

Deşi o instanţă a anulat definitiv şi irevocabil în septembrie anul trecut hotărârea prin care steagul secuiesc a fost votat ca steag al judeţului, acesta a rămas arborat pe primării şi instituţii publice.Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza