AUDIO Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre nu vor fi urmăriţi penal

Camera Deputaţilor a respins solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre.

Adăugat: 11 Septembrie 2012
Ultima actualizare:11 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Deputaţii au respins, marţi, solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre.

Astfel, în cazul lui Victor Paul Dobre s-au înregistrat 47 de voturi "pentru" ridicarea imunităţii şi 183 de voturi "împotrivă".

Pentru ridicarea imunităţii lui Laszlo Borbely s-au înregistrat 53 de voturi "pentru" şi 181 de voturi "împotrivă".

Deputaţii au validat decizia comisiei juridice potrivit căreia cei doi deputaţi nu pot fi urmăriţi penal.

Cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, respectiv de abuz în serviciu.

Decizia vine la o zi după ce Comisia juridică a Camerei a dat  aviz negativ cererii formulate de procurori, dar avizul este doar unul  consultativ. 

"Rezultatul (la votul în comisie n.r.)  a fost 15 voturi împotrivă şi două voturi pentru începerea urmăririi penale. Cei doi foşti miniştri - şi domnul Borbely şi domnul Dobre - au fost prezenţi, au avut un punct de vedere în ceea ce priveşte dosarul; şi unul şi celălalt au spus că din punctul dumnealor de vedere nu se justifică aceste cereri pentru începerea urmăririi penale", a spus  vicepreşedintele Comisiei juridice, Florin Iordache.

În cazul lui Laszlo Borbely, procurorii au cerut începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere.

În ceea ce-l priveşte pe Victor Paul Dobre, Parchetul a solicitat cercetarea sa penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată în legătură cu referendumul din 29 iulie.

Borbely: Am răsuflat uşurat

Fostul ministru Laszlo Borbely a declarat că, după 14 luni de când s-au formulat acuzaţiile, poate spune: "Da, am răsuflat uşurat pentru că s-a făcut dreptate".

 


La rândul său, fostul ministru, Victor Paul Dobre a declarat că este extrem de dezamăgit pentru că a fost pus într-o situaţie de acest fel, în ciuda faptului că respectă legile.

"Pentru mine, a fost o zi foarte tristă", a spus Dobre.
 

 Autor:
Dana Costea
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
11 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza