AUDIO Klaus Iohannis: Naţiunea e "în alertă, e vie, e atentă şi e foarte nemulţumită"

Preşedintele Klaus Iohannis a rostit în plenul reunit al parlamentului un discurs în care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care este condusă ţara de către executivul Grindeanu.

Adăugat: 7 Februarie 2017
Ultima actualizare:7 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Klaus Iohannis a spus că România este în plină criză amintind în context că "sute de mii de români protestează în stradă" şi că naţiunea este "în alertă, e vie, e atentă şi e foarte nemulţumită".

Iohannis a susţinut că 80% dintre români consideră că ţara merge în direcţia greşită, argumentând că acesta este rezultatul unei cercetări sociologice realizată în urmă cu trei zile.

"O importantă cercetare sociologică realizată în ultimele trei zile arată că aproape 80% dintre români consideră că ţara merge în direcţia greşită", a spus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că PSD a intrat în "coliziune frontală  cu o parte însemnată a societăţii româneşti" susţinând că PSD nu s-a preocupat de ce a promis în campanie şi că de fapt, prima grijă a acestora a fost  să se ocupe de "dosarele penalilor".

La această referire, parlamentarii coaliţiei de guvernare au părăsit sala, nemulţumiţi de modul în care preşedintele şi-a transmis acest mesaj.

Preşedintele Iohannis a criticat PSD pe care l-a făcut responsabil de situaţia actuală  şi a anunţat că va chema partidele la consultări pentru a ajunge la o soluţie.

Preşedintele şi-a continuat discursul  acesta spunând că retragerea Ordonanţei 13 şi "eventual demiterea chinuită a unui ministru este cu certitudine prea puţin".

Cu toate acestea, preşedintele României a subliniat că "alegerile anticipate sunt în această fază prea mult".

Iohannis a mai spus că nu îşi doreşte să să schimbe rezultatul votului de la alegerile parlamentare menţionând că PSD să guverneze  "dar nu oricum!"

"Aţi câştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum! Nu oricum! România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care guvernează predictibil, la lumina zilei, nu noaptea, pe furiş. Legiferaţi pentru România, daţi legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme! Conduceţi, cei care aţi câştigat alegerile, dar conduceţi responsabil! Sunt mari aşteptări din partea societăţii", a spus Iohannis.

De la tribuna plenului, Klaus Iohannis a mai spus că aşteaptă răspunsul Parlamentului pentru convocarea referendumului.

"Aştept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea. Imediat după primirea răspunsului voi convoca referendumul. (...)Doamnelor şi domnilor, să păstrăm aşadar democraţia vie şi ţara curată la propriu şi la figurat, pentru generaţiile care vin după noi, pentru viitorul României" şi-a încheiat discurul Klaus Iohannis.

AUDIO Mesajul integral al preşedintelui Iohannis.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza