AUDIO Klaus Iohannis: De mâine ne apucăm de lucru

Preşedintele PNL şi câştigătorul scrutinului pentru fotoliul de la Cotroceni, a cerut Parlamentului, ca mâine, să includă pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii.

Adăugat: 17 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:17 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele PNL, preşedintele ales al României
trimite pe mail

 Klaus Iohannis, a mai cerut ca acest act normativ să fie respins.

"Solicit Parlamentului să se ţină de cuvânt şi mâine să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii şi să o pice. Tot mâine, rog Parlamentul să ia în discuţie toate solicitările venite din partea justiţiei şi să le încuviinţeze pe toate", a declarat Iohannis.

În prima sa declaraţie, după ce, potrivit BEC a obţinut cele mai multe voturi pentru funcţia supremă în stat, Klaus Iohannis a mulţumit celor 6,2 milioane de români care l-au "ales preşedinte al României", dând astfel "semnalul schimbării profunde în România".

Preşedintele ales a rugat partidele să demareze discuţiile referitoare la legea votului electronic şi a votului prin corespondenţă.

De asemenea, Klaus Iohannis, i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să retragă ambasadorii din statele în care românii au fost "umiliţi", pentru că nu au putut să voteze.

"Nu vreau să se mai întâmple vreodată ceea ce s-a întâmplat la votul în diasporă. Mii de români nu au putut să îşi exercite dreptul la vot. Este inadmisibil. Aşa ceva trebuie prevenit urgent. Vreau în acest moment să îmi exprim încă o dată respectul pentru românii din diasporă, care au avut nevoie de multe ore să voteze, care au înţeles importanţa votului lor", a solicitat el.

Klaus Iohannis a mai dat asigurări că  va continua, ca preşedinte, parteneriatele "care sunt pilonii politicii externe ale României" şi că va dovedi că România este un partener credibil.

"Un gând bun pentru partenerii noştri externi: voi continua parteneriatele care sunt pilonii politicii externe ale României: parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, rolul şi locul nostru în NATO, rolul şi locul nostru în Uniunea Europeană. Voi dovedi că România este un partener serios, credibil şi de cursă lungă", a promis kalus Iohannis.

În final, liderul PNL a invitat Guvernul să prezinte parlamentului bugetul pe anul 2015, adăugând că va fi "un preşedinte liber, vă voi reprezenta pe voi"

AUDIO Klaus Iohannis

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 54,50% din voturi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, iar reprezentantul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,49 %, potrivit datelor comunicate luni, la ora 11,00, de Biroul Electoral Central.

De precizat că au fost centralizate procesele verbale din 18.673 secţii de votare, reprezentând 99,07 %.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza