AUDIO Klaus Iohannis: De astăzi sunt membru al PNL

Primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, şi-a anunţat, miercuri, înscrierea în Partidului Naţional Liberal.

Adăugat: 20 Februarie 2013
Ultima actualizare:21 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primarul municipiului Sibiu, şi-a anunţat , într-o conferinţă comună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu decizia sa de a se încrie în Partidul Naţional Liberal.

"Începând de azi sunt membru PNL. Am luat hotărârea de a deveni membru în urma invitaţiei preşedintelui PNL, Crin Antonescu. Această invitaţia m-a onorat şi rezultatul e cel de astăzi", a declarat, primarul Sibiului.

AUDIO:Klaus Iohannis

Antonescu: Prin intrarea lui Johannis în partid, PNL e mai puternic

La rândul său , liderul liberalilor, Crin Antonescu a salutat acest moment pe care l-a apreciat drept un moment important pentru PNL.

"Am lansat această invitaţiei cu insistenţă unui om care se bucură în România de o mare încredere", a spus Antonescu în discursul său.

Antonescu a amintit că în PNL s-au înscris în ultima perioadă mai multe personalităţi şi i-a dat drept exemplu pe actorul Mircea Diaconu şi pe actualul ministru al Culturii, Daniel Barbu şi a afirmat că şi acum PNL face "un pas în această direcţie".

Liderul PNL a mai spus că prin intrarea lui Iohannis  în PNL, partidul "e mai mai bogat, mai puternic, mai prestigios" şi a precizat că toate angajamentele "rămân în picioare".

"Venind în rândurile PNL, domnul Johannis vine în rândurile USL şi e foarte clar că toate angajamentele rămân în picioare. Vor fi chiar slujite cu şi mai multă forţă prin alăturarea unui om creibil, unui om important", a mai spus acesta.

Iohannis: Statutul FDGR permite păstrarea funcţiei de primar

Nou membru PNL, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă va părăsi Forumul Democratic al Germanilor din România şi dacă nu va fi nevoit să renunţe la funcţia de primar, potrivit legii alegerilor locale.

Răspunsul lui Iohannis a fost că Forumul Democratic al Germanilor din România nu este un partid politic şi că potrivit statului acestuia nu se află în stare de incompatibitate.

-Klaus Iohannis, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, este la al patru-lea mandat de primar.

- Iohannis este membru al Forumului Democrat al Germanilor din Romania, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.
 

-Iohannis s-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie."Nu am de gând să părăsesc Forumul Democratic al Germanilor din România, dar având în vedere că nu e un partid politic şi statutul permite ca un membru să fie în acelaşi timp şi membru al unui partid politic nu voi fi în starea de incompatibilitate", a afirmat acesta.

Cât priveşte posibilitatea ca să piardă funcţia de primar al Sibiului, Johannis a explicat că nu va pierde primăria Sibiului tocmai pentru că statutul Forumul Democratic al Germanilor din România permite să fie şi membru al unui partid politic.

"Statutul de primar nu e afectat. Poate fi afectat statutul de preşedinte FDGR dacă voi fi ales într-o altă funcţie în cadrul PNL, a mai spus el.

"Când devii membru al unui grup trebuie să accepţi să fii membru ca toţi ceilalţi, nu am condiţionat această adeziune, adăugând că "probabil am fost puţin liberal înainte de a deveni membru PNL".

Întrebat dacă are în vedere pe parcusul carierei sale politice funcţia de premier, Johannis a răspuns: "N-aş exclude din capul locului o astfel de posibilitate".

Antonescu cere derogare de vechime pentru Iohannis

La conferinţa comună, Crin Antonescu a anunţat că va solicita o derogare de vechime  pentru ca Johannis să poată candida pentru o funcţie de conducere a partidului.

AUDIO: Crin Antonescu

"Nu aş vrea să ratăm ocazia ca un om de talia lui Klaus Johannis să fie reprezentant al conducerii PNL. Voi solicita o derogare de vechime ca domnul Iohannis să poată candida pentru o funcţie de conducere a partidului", a spus Antonescu.

El a subliniat că intrarea lui Johannis în PNL nu este subiect de negociere în USL şi nici "nu afectează susţinerea lui Victor Ponta"

"Intrarea lui Klaus Iohannis în PNL nu schimbă cu nimic angajamentele USL în faţa alegătorilor români. Nu afectează susţinerea domnului Victor Ponta până la capătul acestui ciclu electoral. Nu se pune sub semnul întrebării contractul în interiorul USL. Faptul că îl consider un om capabil să fie prim-ministru nu spune decât că în România sunt mulţi oameni capabili să fie prim-ministru", a mai declarat preşedintele PNL.

Mai mult, preşedintele PNL, Crin Antonescu nu a ascuns faptul că îl condideră pe noul membru al PNL potrivit şi pentru Preşedinţia României.

"Îl consider pe Klaus Iohannis şi un foarte bun preşedinte al României, dar termenii USL rămân în picioare" a concluzionat Antonescu.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Februarie 2013
Ultima actualizare:
21 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza