AUDIO Iohannis: Nişte penali fac o încercare disperată să atace DNA

Președintele Klaus Iohannis a declarat, într-o conferință de presă, că "nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea acestei direcţii".

Adăugat: 15 Februarie 2018
Ultima actualizare:15 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă, referitoare la situația din Justiție.

Vă prezentăm textul integral al declarației de presă:

"Avem - oare a câta oară? - un scandal în spaţiul public şi cred că de data aceasta, destul de multă lume se aşteaptă să îmi expun opinia în această chestiune. Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte. Nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea acestei direcţii.

După părerea mea, această încercare este una jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi. Dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac sau această încercare de atac din partea unor penali este de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună.

DECLARAȚIILE PREȘEDINTELUI ÎN FORMAT AUDIOAm avut în această după amiază o întâlnire despre care cred că este bine să ştiţi. Am primit pe dna prim ministru Dăncilă şi pe dl preşedinte Dragnea aici, la Cotroceni. Această întâlnire a fost planificată încă din seara când a avut loc depunerea jurământului din partea noului guvern şi rostul acestei întâlniri a fost de a defini cadrul colaborării instituţionale între mine şi noul guvern. Am discutat în cadrul acestei întâlniri despre nevoia de colaborare în unele proiecte care sunt de importanţă naţională.

Şi aş menţiona câteva, pe care le-am şi discutat. Primul şi cel mai important: pregătirea pentru preşedinţia Consiliului UE. Al doilea mare program naţional este, evident, Centenarul. Centenarul nu este doar al cuiva, este al României şi al românilor şi cred că este nevoie de o coordonare a acţiunilor. O chestiune punctuală a fost, de asemenea, discutată. Eu am invitat pentru această toamnă, la un summit, mai mulţi preşedinţi din regiunea noastră, un summit care se numeşte Summitul celor Trei Mări şi aici, în varianta optimală, e nevoie de colaborarea bună cu guvernul.

Şi, da, am discutat şi despre justiţie, şi despre ce s-a convenit cu ministrul justiţiei şi mi-am exprimat şi nemulţumirea că există un nou scandal legat de justiţie, mai exact de DNA în spaţiul public. Doamna prim ministru mi-a relatat foarte pe scurt, desigur, că a avut o discuţie cu domnul ministru al justiţiei căruia îi lasă mână liberă în ce priveşte această chestiune vizavi de DNA şi la puţin timp după aceea aţi putut urmări poziţia ministrului justiţiei care ne-a informat că ne va informa".Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza