AUDIO Iohannis: Niciodată problema refugiaţilor nu a fost mai acută

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este nevoie de măsuri credibile în sprijinul dezvoltării economice a ţărilor de origine ca soluţie de prevenire a migraţiei pe termen lung.

Adăugat: 23 Aprilie 2015
Ultima actualizare:23 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Niciodată problema refugiaţilor nu a fost mai acută, afirmă preşedintele Klaus Johannis înaintea plecării  la reuniunea de la Bruxelles,  convocată în contextul agravării crizei reprezentate de fluxul de imigranţi dinspre Africa de Nord.

"În esenţă, se va discuta despre măsurile pe care Uniunea Europeană şi statele membre le pot lua pentru a ameliora situaţia generată de fluxurile migratorii din această regiune. Se conturează câteva diecţii de acţiune: stoparea traficului de fiinţe umane, inclusiv prin anihilarea reţelelor de traficanţi, prin capturarea şi distrugerea capacităţilor ilegale de transport, consolidarea eforturilor pentru salvarea celor în pericol pe mare, întărirea cooperării, sigur, cu statele de origine şi de tranzit, şi, în final, sprijinirea statelor membre cele mai afectate. Nu în ultimul rând, este nevoie de măsuri credibile în sprijinul dezvoltării economice a ţărilor de origine, ca soluţie pe termen lung de prevenire a migraţiei ilegale", a spus Iohannis.

AUDIO Klaus Iohannis, declaraţii înaintea plecării la Bruxelles.

Summit european extraordinar pe tema migraţiei clandestine

Şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană caută, astăzi, la Bruxelles, soluţii pentru problema refugiaţilor din zonele de conflict care încearcă să ajungă pe continent, traversând  Marea Mediterană.

Cei 28 participă la o reuniune extraordinară, decisă după cea mai recentă tragedie, de duminică, atunci peste 800 de imigranţi şi-au pierdut viaţa, după ce vasul pe care se aflau s-a scufundat în largul coastelor Libiei.

În fiecare zi, între 500 şi 1.000 de persoane sunt salvate de paza de coastă italiană şi de navele comerciale.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza