AUDIO Iohannis: Dorim o Uniune Europeană unită şi puternică

Şeful statului a respins, încă odată, ideea unei Europe cu mai multe viteze, în care statele membre să evolueze diferenţiat.

Adăugat: 9 Martie 2017
Ultima actualizare:9 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles că România doreşte o Uniune Europeană unită şi puternică.

Şeful statului a respins, încă odată, ideea unei Europe cu mai multe viteze, în care statele membre să evolueze diferenţiat.

"Noi credem. şi am spus acest lucru foarte clar şi ferm, într-o Uniune Europeană puternică, unită, solidară, iar această consolidare trebuie să o realizăm împreună, toţi cei 27. Din acest considerent, nu am fost de părere că este bine să mergem pe variante, cum ar fi, Europa cu mai multe viteze, sau Europa cu două viteze, sau Europa cercurilor concentrice. Nu. Noi dorim o Uniune Europeană unită şi puternică. Acest lucru a fost şi va fi în continuare prezentat ca şi poziţia României şi de mine, dar şi de toţi ceilalţi participanţi la dezbatere şi la procesul diplomatic", a spus preşedintele Iohannis.

AUDIO Klaus Iohannis, declaraţii înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles.

Potrivit preşedintelui României, principalele teme care vor fi dezbătute de liderii europeni în cele două zile ale summitului sunt legate de ocuparea forţei de muncă, de creştere economică şi competitivitate, migraţie, aspecte instituţionale şi relaţii externe ale Uniunii Europene, precizează redactorul RRA, Oana Bâlă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
9 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza