AUDIO Iohannis: Am decis să o desemnez pe Viorica Dăncilă în funcția de premier

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă, că o desemnează pe Viorica Dăncilă, propunerea PSD, în funcția de premier.

Adăugat: 17 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a desemnat-o pe Viorica Dăncilă în funcția de premier.

"În primul rând, decizia mea trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare. Și aici, argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În parlament, după consultări, este foarte clar: PSD-ul dispune de o majoritate. Si atunci, cântărind toate argumentele,  ținând cont de situatia concretă din Parlament, am decis să dau PSD -ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncila", a spus președintele.

Iohannis a precizat că românii au mari așteptări de la PSD și că social democrații trebuie să performeze.

"Acum PSD trebuie sa performeze. Românii au mari așteptari și eu am mari așteptări. PSD a promis și în campanie electroală și după, lucruri importante: salarii, pensii, scoli, manuale, infrastructura, dar până acum prea puțin s-a realizat. Acum PSD trebuie să dovedească că ceea ce a promis face", a adăugat președintele.

AUDIO Declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis

El a mai spus că PSD primește a doua șasă.

"Avem un an de la alegeri câștigate de PSD,  doua guverne PSD eșuate. Acum, primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și știu cum se face", a susținut Iohannis.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:
18 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza