AUDIO Ilie Sârbu: UDMR ar putea fi cooptată într-un viitor guvern

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu a amintit, marţi, că există un protocol mai vechi prin care UDMR ar putea primi două portofolii de ministru.

Adăugat: 25 Februarie 2014
Ultima actualizare:25 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD
trimite pe mail

AUDIO  liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu

Sârbu a mai spus că dacă la Delegaţia Permanentă a partidului, care începe la ora 19.00, liberalii decid ieşirea de la guvernare, va fi iniţiat acest protocol cu UDMR.

Întrebat dacă PSD este dispus să ofere mai multe posturi în Guvern, Ilie Sârbu a replicat că o astfel de discuţie va fi, cel mai probabil, purtată în timpul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, convocat pentru data de 3 martie.

"Nu ştiu, nu pot să vă spun. Aceasta este o discuţie care se va purta cel mai sigur la CEx-ul nostru de luni. Atunci vom şti exact cum se împart, cum va arăta noul guvern, câte din ministerele actuale rămân, cum rămân, rămân miniştrii delegaţi. E o problemă a premierului, nu e a mea", a spus Sârbu, adăugând că o posibilitate ar fi aceea ca UDMR-ului să îi revină Ministerul Culturii.

La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor susţine că vechiul protocol încheiat cu USL nu mai este valabil, dar admite că principiile acestui protocol ar putea fi rediscutate.

Întrebat , luni, dacă UDMR va participa la noua guvernare, Hunor a răspuns că, atât timp cât există USL,  nu are cum să primească o invitaţie să intre la guvernare.

Mai mult, preşedintele UDMR adăuga că, în opinia  sa, Uniunea Social Liberală ar trebui să depăşească, totuşi, impasul în care se află.

"Eu nu am primit nicio invitaţie şi este mult prea devreme să discutăm despre aşa ceva, fiindcă există USL. Atâta timp cât există USL, pentru noi această întrebare nu există. Nu avem de ce să fim invitaţi în acest moment. Eu sper că foarte, foarte repede USL va găsi o soluţie pentru a merge mai departe şi interesul României este să aibă un guvern stabil. Din acest punct de vedere, eu nu mă bag în certurile lor", a afirmat luni, la Palatul Parlamentului, preşedintele UDMR.

Cât priveşte poziţia liberalilor, aceştia par să fi spus deja "adio" partenerilor din USL.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis susţinea, cu o zi în urmă că "USL mai există doar pe hârtie" şi că practic, negocierile au eşuat.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, Klaus Iohanis, ar putea ca, după ieşirea de la guvernare,  să urmeze denunţarea protocolului Uniunii Social Liberale, moment în care PNL ar trece în opoziţie.

Deşi susţine că nu doreşte destrămarea USL, premierul Victor Ponta a recunoscut că pregăteşte un plan de rezervă.


 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Amalia Bojescu
Adăugat:
25 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza