AUDIO Ialomiţianu îi cere demisia lui Ponta

Fostul ministru de Finanţe, democrat-liberalul, Gheorghe Ialomiţianu cere demisia premierului Ponta pentru declaraţiile făcute public privind lipsa resurselor bugetare pentru ultimele 45 de zile ale anului 2012.

Adăugat: 14 Octombrie 2012
Ultima actualizare:14 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ialomiţianu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL, că Victor Ponta "este cel mai mincinos şi incompetent premier" şi că problema putea fi rezolvată de guvernul Ponta la rectificarea bugetară din vară când au fost reduse fondurile mai multor ministere.

 
"Declaraţiile de astăzi ale lui Victor Ponta ne arată că Victor Ponta trebuie să-şi dea demisia de urgenţă. Domnul Ponta este cel mai mincinos şi incompetent premier pe care l-a avut România în ultimii 22 de ani. Victor Ponta minte cu neruşinare când spune că nu are bani pentru ultimele 45 de zile ale anului 2012. Avem de-a face cu lamentările mincinoase ale unui premier incompetent, care s-a ocupat în ultimele cinci luni de scandal politic, şi nu de guvernare. Avem de-a face cu reacţia unui premier speriat de falimentul propriei guvernări", a declarat Ialomiţianu.

"Domnul Ponta este cel mai mincinos şi incompetent premier pe care l-a avut România în ultimii 22 de ani. Victor Ponta minte cu neruşinare când spune că nu are bani pentru ultimele 45 de zile ale anului 2012". Gheorghe IalomiţianuIalomiţianu a susţinut că fostul Guvern Boc şi majoritatea parlamentară de atunci, au prevăzut în bugetul pe anul 2012 bani suficienţi pentru funcţionarea instituţiilor.

El a adus drept argument faptul că sectorul sănătăţii a primit în 2012 cu peste un miliard mai mult decât anul trecut şi a susţinut că veniturile obţinute în plus la buget până acum ar acoperi necesarul de bani.

"Dacă ar fi constatat că este adevărat ceea ce spune, ar fi trebuit să prezinte aceste lucruri în momentul când a preluat guvernarea. În plus, mai avea ocazia să rezolve problemele cu ocazia rectificării bugetare din august. Îl întrebăm pe Victor Ponta, şi s-o spună public: ce a făcut cu cele 7 miliarde de lei formate din ce a tăiat de la investiţii, ce a tăiat din bugetul de asigurări sociale, ce a tăiat de la învăţământ şi cu încasările în plus la buget? Să le spună românilor ce a făcut cu suma, respectiv 2 miliarde de dolari", a întrebat retoric fostul ministrul din Guvernului Boc.

Ialomiţianu a explicat că declaraţiile premierului Ponta sunt demontate şi prin faptul că actualul guvern, la rectificarea bugetară din august, nu a majorat anumite cheltuieli.

"Prioritatea actuală a guvernului este identificarea fondurilor pentru funcţionarea spitalelor, plata unei părţi din pensii şi activitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor, deoarece construcţia bugetară nu prevede nicio resursă pentru ultimele 45 de zile ale anului". Victor Ponta"Declaraţiile lui Ponta pot fi demontate logic foarte uşor. Dacă ar fi constatat că este adevărat ceea ce spune, ar fi trebuit să prezinte aceste lucruri în momentul când a preluat guvernarea. În plus, mai avea ocazia să rezolve problemele la rectificarea bugetară din august. Cât de incompetent poate fi cineva care face o rectificare bugetară şi ne spune la câteva luni după că nu are bani!', a mai spus Ialomiţianu.

Gheorghe Ialomiţianu a mai declarat că PDL va depune, săptămâna viitoare, o moţiune simplă pe buget, în care cere depunerea bugetului pe 2013 în Parlament până la 1 noiembrie.

Precizăm că într-un interviu acordat Pro TV, premierul Victor Ponta a afirmat că bugetul pe 2012, nu prevede resurse pentru ultimele 45 de zile ale anului în curs.

"Prioritatea actuală a guvernului este identificarea fondurilor pentru funcţionarea spitalelor, plata unei părţi din pensii şi activitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor, deoarece construcţia bugetară nu prevede nicio resursă pentru ultimele 45 de zile ale anului", a declarat, duminică, la PRO TV premierul Victor Ponta.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Radio România
Adăugat:
14 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza