AUDIO Guvernul susţine lucrările de investiţii, în special la Ministerul Transporturilor

Premierul Emil Boc a afirmat vineri, cu ocazia deschiderii oficiale a traficului rutier pe o parte din tronsonul Medgidia-Constanţa, că la următoarea rectificare bugetară accentul va fi pus pe investiţii.

Adăugat: 29 Iulie 2011
Ultima actualizare:29 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful guvernului a ţinut să precizeze şi că una dintre cele mai serioase instituţii din punct de vedere al onorării termenelor anunţate este Ministerul Transporturilor, drept pentru care va încuraja şi pe viitor investiţiile în acest sector.  
"România are toate şansele să aibă trei trimestre consecutive de creştere economică dacă statistica va confirma datele pe care noi le avem la Ministerul Finanţelor. Obiectivul nostru este să susţinem lucrările de investiţii, Ministerul Transporturilor în special, pentru că pe de o parte ne ajută la creşterea economică, iar pe de altă parte a demonstrat că face treabă şi îşi onorează angajamentele pe care le-a făcut. De aceea şi la rectificarea bugetară pe care o vom avea la începutul lunii august vom pune prioritate pe investiţii şi pe acordare de resurse suplimentare la acest capitol în primul rând", a declarat Emil Boc.


Tot despre o creştere economică realizată graţie unor măsuri financiare dure, dar corecte, vorbeşte şi ministrul transporturilor, Anca Boagiu.  


"Chiar dacă eşti nevoit să iei măsuri dure, faci ordine într-un sistem care permitea orice, poţi să respecţi termenele, poţi să execuţi lucrări de calitate şi, ceea ce este foarte important, poţi să aduci creştere economică şi pentru că discutăm despre creşterea economică aş vrea să ştiţi că în acest şantier până în prezent au fost practic achiziţionate şi puse în operă circa 50% din totalul materialelor de construcţie necesare, însemnând 90 de milioane de euro costuri cu materialele pe tronsonul de autostradă, iar pe centură 65 de milioane de euro", a afirmat Anca Boagiu.


21 de kilometri din tronsonul Medgidia - Constanţa, parte a Autostrăzii Soarelui, au fost inauguraţi, vineri, în prezenţa ministrului transporturilor, Anca Boagiu, şi a premierului Emil Boc.


Este vorba despre 14 km între Murfatlar şi Constanţa şi alţi 7 km din centura municipiului Constanţa, între Constanţa şi Agigea.


 Autor:
Diana Domenico
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
29 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza