AUDIO Guvernul a aprobat proiectul de rectificare bugetară

Premierul Victor Ponta a anunţat că Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, proiectul de rectificare bugetară pe anul 2012.

Adăugat: 23 August 2012
Ultima actualizare:23 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primul ministru a precizat că Executivul a aprobat rectificarea bugetară pornind de la obligaţia de a rămâne într-o limită clară de disciplină financiară şi de a respecta acordurile cu creditorii internaţionali.

Premierul Victor Ponta a anunţat, după şedinţa de guvern, că rectificarea bugetară a fost aprobată de Executiv şi că au fost alocaţi bani pentru mai multe categorii care au fost omise precum însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi sau pentru angajarea unor persoane în Ministerul Apărării şi Administraţia Penitenciarelor.„Am aprobat rectificarea bugetară pentru a păstra ţara noastră într-o limită clară de disciplină financiară. Am respectat acordurile cu creditorii noştri internaţionali. Cele două obligaţii fundamentale asumate din prima zi de guvernare au fost : reîntregirea salariilor bugetare, tăiate în 2010, şi restituirea acelor părţi din pensii încasete în mod ilegal. Acestea erau prioritare. Iar acum sunt banii pentru a fi îndeplinite aceste măsuri", a declarat premierul Victor Ponta.

Ponta: Am alocat bani în buget pentru salarii şi pensii

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul a asigurat bani în buget pentru a reîntregii salariile şi pensiile tăiate în 2010 "de către Traian Băsescu şi Guvernul Boc".

"Am alocat bani pentru îndeplinirea a două obligaţii: reîntregirea salariilor bugetarilor, salarii tăiate în 2010 de către Băsescu şi Boc şi restituirea acelor părţi din pensi retrase ilegal", a declarat Ponta.

Premierul a spus că, de asemenea, s-au asigurat fonduri pentru angajarea unor persoane în cadrul Ministerului Apărării, Administrţiei Pentinetciarelor, dar şi a absolvenţiilor din cadrul Academiilor Militare.

"Absolvenţii din 2011 aveau posturile închise. În cazul Justiţiei, a fost alocată o sumă de bani pentru pentru angajarea a 564 de judecători şi grefieri. Nu de la 1 septembrie, ci de la 1 februarie 2013. În cazul educaţie sunt alocaţi bani pentru clasa pregătitoare, burse şi doctoranzi. Administraţiile Publice locale vor primii 600 de milioane de lei pentru a asigura plata arieratelor", a declarat Ponta.
    
Proiectul de rectificare bugetară prevede modificarea deficitului bugetar de la 1,9 % la 2,25 % din PIB, pe fondul majorării veniturilor bugetului general consolidat cu 0,62 miliarde lei şi a cheltuielilor cu 3,069 miliarde lei faţă de programul iniţial.
    
Rectificarea bugetară a fost agreată cu Fondul Monetar Internaţional şi, potrivit Consiliului Fiscal, noile ţinte sunt în concordanţă cu prevederile Legii 291/2011 privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în strategia fiscal-bugetară.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
23 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza