AUDIO Greva generală din Sănătate "este ilegală"

Ministrul Sănătăţii avertizează că dacă greva generală anunţată în 28 noiembrie va avea loc, prima măsură pe care o va lua va fi să sesiseze instanţa pentru a constata ilegalitatea protestului.

Adăugat: 20 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, avertizează că greva generală, anunţată de sindicatele din sănătate pentru 28 noiembrie, ar fi ilegală.

El a declarat, la finalul discuţiilor  avute cu reprezentanţi ai Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate că speră că greva nu va avea loc, dar dacă acest lucru se întâmplă, instituţiile statului vor reacţiona. 

"Eu cred că greva generală e mai degrabă o sperietoare decât un lucru care se poate realiza şi, din punctul nostru de vedere, în acest moment, este ilegală. Deci nu cred că discutăm despre ceva ilegal, noi trebuie să discutăm de lucruri legale în ţara asta, că unii vor să încalce legea, asta e problema lor, sunt instituţii ale statului care trebuie să-şi facă datoria. Prima noastră măsură este să sesizăm instanţa, ca să constate ilegalitatea, pe bună dreptate, evident, dar sper că nu se va ajunge acolo", a spus ministrul.  

Eugen Nicolăescu a mai anunţat că negocierile cu sindicaliştii vor continua în zilele următoare.

La discuţii au participat şi ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, şi cel delegat pentru dialog social, Adriana Doina Pană.

Federaţia SANITAS a anunţat recent declanşarea grevei generale la 28 noiembrie, care va fi precedată, în 25 de o grevă de avertisment.

Sindicatele cer, printre altele, un buget pentru sănătate care să reprezinte 6% din produsul intern brut, salarizare adecvată şi condiţii mai bune de muncă.

După întâlnirea de miercuri, preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a spus că, deşi continuă negocierile, nu este dispus să renunţe la grevă, întrucât s-au respectat toate etapele legale ale acestui protest.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
20 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza