AUDIO Emil Boc: Populismul apune în Uniunea Europeană

Liderii democrat-liberali au insistat, din nou, asupra necesităţii unei politici responsabile şi anul viitor, precum şi asupra acordului fiscal, convenit zilele trecute, de şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană.

Adăugat: 11 Decembrie 2011
Ultima actualizare:11 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Prezent, sâmbătă seara, la Gala  Organizaţiei de Tineret a PDL,de la Bucureşti,  liderul democrat liberalilor, premierul Emil Boc, dar şi doi dintre miniştrii cabinetului său, Sulfina Barbu şi Elena Udrea, le-au vorbit tinerilor democrat-liberali, înainte de deschiderea evenimentului.

Primul ministru,  Emil Boc, a declarat că acordul convenit vineri, la Bruxelles, de liderii europeni, va face ca populismul să apună, în Uniunea Europeană.

El a adăugat că liderii opoziţiei, Victor Ponta şi Crin Antonescu, nu vor mai putea face promisiuni fără acoperire în economie.

Şeful executivului  a mai anunţat că, deşi guvernul de la Bucureşti a acţionat încă din 2010 cu prudenţă, 2012 este încă un an dificil, ce trebuie abordat cu responsabilitate.

"Populismul apune în Uniunea Europeană. Măsurile pe care România le-a luat în 2010 de aici înainte vor trebui să fie luate şi de foarte multe ţări din Uniunea Europeană. Adică, România a făcut ceea ce trebuie cu un an înainte de a se declanşa criza majoră a datoriilor suverane şi a deficitelor", a spus acesta.

Pe de altă parte, ministrul muncii, Sulfina Barbu, a declarat că procedurile de revizuire a Constituţei pentru includerea în legea fundamentală a prevederilor privind deficitul luate la Bruxelles trebuie demarate la începutul sesiunii parlamentare viitoare.

La rândul său, ministrul dezvoltări regionale şi turismului, Elena Udrea şi-a exprimat îndoiala că puterea va găsi sprijin la opoziţie pentru modificarea Constituţiei în acest sens.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza