AUDIO Elena Udrea solicită aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale

UPDATE Deputatul Elena Udrea a declarat astăzi, când s-a prezentat la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, că a venit să analizeze dosarul său şi că a cerut aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale.

Adăugat: 4 Februarie 2015
Ultima actualizare:4 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea, deputat
trimite pe mail

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va analiza astăzi solicitarea de încuviinţare a începerii urmăririi penale a deputatului Elena Udrea în dosarul "Gala Bute".

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, tentativă de folosire de documente sau declaraţii false pentru obţinerea de fonduri europene.

AUDIO Declaraţia integrală a deputatului Elena Udrea

În acelaşi dosar, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a primarului din Lupeni, Cornel Resmeriţă, precum şi a doi foşti angajaţi ai Ministerului Turismului.

Solicitarea DNA de arestare preventivă a fostului preşedinte al Federaţiei Roâne de Box, Rudel Obreja, va fi analizată joi, de  magistraţi.

Tot joi, plenul Senatului va dezbate cererea de încuviinţare a începerii urmăririi penale a senatorului Ion Ariton, pentru care senatorii jurişti au dat aviz favorabil.

Dosarul numit Gala Bute este de mai mulţi ani în atenţia procurorilor DNA. Aceştia cercetează modul în care a fost finanţat şi s-a organizat meciul de box dintre Lucian Bute şi Jean Paul Mendy, eveniment organizat de Ministerul Turismului şi Dezvoltării în perioada în care era condus de Elena Udrea.

Procurorii susţin că o parte din banii din fonduri europene destinaţi organizării galei ar fi ajuns ilegal la Rudel Obreja, care în acea perioadă conducea FRBCei trei sunt cercetaţi în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea a respins acuzaţiile că implicarea Ministerului Dezvoltării în Gală ar fi fost ilegală şi că ea ar fi urmărit capital electoral prin asocierea sa cu numele lui Lucian Bute.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza