AUDIO Ecologiştii s-au unit pentru alegerile parlamentare

Toate formaţiunile ecologiste din România s-au unit şi vor participa la alegerile din decembrie împreună, sub sigla Partidului Ecologist Român.

Adăugat: 13 Septembrie 2012
Ultima actualizare:13 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele delegat al Partidului Ecologist Român, Ionuţ Georgescu, a anunţat unificarea forţelor ecologiste din România.

Ionuţ Georgescu a precizat că Uniunea Ecologistă din România a fuzionat prin aborbţie cu Partidul Ecologist Român.

Preşedintele delegat al Partidului Ecologist Român a spus că unificarea tuturor forţelor ecologiste din România are ca scop trecerea pragului electoral pentru a putea intra în Parlament.

"Partidul Ecologist Român, a devenit, în acest moment, o forţă politică serioasă. Nu suntem, deocamdată, un partid foarte mare, important este faptul că această fuziune a survenit în aşa fel încât să creeze o forţă de echilibru pe care suntem convinşi că şi românii şi-o doresc. Avem, deja, o viaţă politică extrem de tumultoasă, polarizată, şi considerăm că este necesar ca forţele ecologiste să fie împreună. Şi de aceea dorim să mergem în alegerile parlamentare în aşa fel încât vocea ecologismului, în România, să aibă un cuvânt de spus", a precizat Georgescu.

Ionuţ Georgescu, preşedintele delegat al partidului, a adăugat că PER poartă discuţii cu Partidul Verde European care aşteaptă însă unificarea mişcărilor ecologiste din România.

Dănuţ Pop: Partidul Ecologist va avea candidaţi în toate colegiile din ţară


La rândul său, preşedintele PER, Dănuţ Pop, a spus că aşteaptă, săptămâna viitoare, un răspuns şi din partea Partidului Verde, care ar urma să decidă la Consiliul Naţional din acest sfârşit de săptămână dacă se va alătura sau nu proiectului PER.
    
"Partidul Ecologist va avea candidaţi în toate colegiile din ţară, participând cu candidaţi proprii. Ne propunem să obţinem procentul de 5% pentru a intra în Parlament, pornind de la 3%, cât am obţinut la alegerile locale", a susţinut Pop, într-o conferinţă de presă.
    
Dănuţ Pop a afirmat că reunificarea partidelor ecologiste într-un partid central va face ca ecologiştii să fie "un factor credibil în negocieri cu alte partide şi în rândul electoratului".
    
"PER nu va face alianţe cu niciun partid, s-au creat anumite aripi şi sunt deja ocupate. S-a făcut aripa de centru stânga, de centru dreapta, dar nu există ceva între aceste aripi. La noi se regăsesc oamenii nehotărâţi, nemulţumiţi, care vor binele ţării. Deocamdată discutăm pentru unificarea tuturor forţelor, dar o alianţă cu USL este exclusă pentru că nu au o doctrină clară", a subliniat preşedintele PER.
  Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
13 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza