AUDIO Dragnea propune amânarea sesiunii extraordinare privind Codul Fiscal

Sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru reexaminarea Codului Fiscal ar putea fi amânată, la propunerea preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Adăugat: 24 August 2015
Ultima actualizare:24 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedinte interimar al PSD
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut amânarea dezbaterii modificărilor la noul Cod Fiscal şi i-a invitat pe liderii opoziţiei la noi discuţii, joi.

În opinia sa, proiectul trebuie dezbătut în sesiunea ordinară a Parlamentului, pentru că ar fi necesare analize suplimentare în cadrul fiecărei formaţiuni politice.

"Vor fi discuţii din nou în comisiile de specialitate, probabil. Colegii din Parlament vor lua o decizie în sensul acesta, dar cea mai importantă este întâlnirea din această săptămână. Faptul că se întârzie cu câteva zile, nu este important. Important este ca decizia finală să ne dea garanţia tuturor, şi nouă partidelor politice, şi instituţiilor de specialitate, şi preşedintelui că votul care va fi în Parlament va fi un vot bun", a spus Dragnea.

AUDIO Declaraţiile făcute de Liviu Dragnea la sediul PSD

La rândul său, copreşedinta PNL, Alina Gorghiu, a fost de acord cu propunerea venită de la PSD, considerând că un acord între partidele politice este fundamental pentru adoptarea unui Cod Fiscal bun pentru economie şi pentru mediul de afaceri.

"Necesitatea unei discuţii politice s-a demonstrat şi prin faptul că astăzi comisiile parlamentare în care PSD are majoritatea au votat împotriva cererii de reexaminare a Codului Fiscal, deci împotriva înţelegerii tehnice de acum o săptămână a partidelor politice. Cel mai probabil acelaşi lucru s-ar fi întâmplat în plen şi mă bucur că am evitat această situiaţie. Nu văd de ce ne-am grăbi. Putem dezbate acest Cod încă o săptămână-două, până găsim formula inspirată şi bună pentru mediul de afaceri, sustenabilă pentru economie. Ca atare, veţi vedea o discuţie politică categoric în decursul acestei săptămâni", a spus Gorghiu.

AUDIO Interviul acordat de preşedintele liberal, Alina Gorghiu, redactorului RRA, Alina Bordeiaşu

Între timp, conducerea Camerei Deputaţilor a amânat reuniunea programată asatăzi, în care ar fi trebuit să decidă calendarul sesiunii extraordinare a Parlamentului, dedicate modificării noului Cod Fiscal, întors de preşedintele Klaus Iohannis de la promulgare.Autor:
Daniela Coman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza