AUDIO Divorţ politic între PDL şi UNPR, în prag de alegeri

PDL a rupt protocolul cu UNPR la nivelul Capitalei, după ce Piedone a plecat din UNPR şi şi-a anunţat candidatura la Primărie din partea USL.

Adăugat: 31 Martie 2012
Ultima actualizare:1 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE PDL a rupt protocolul de colaborare pe care îl semnase recent cu UNPR, pentru a se susţine reciproc la alegerile locale din Bucureşti.

Astfel, cele două partide vor merge cu candidaţi proprii la alegeri.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat , înaintea şedinţei  Biroului Permanent al organizaţiei că va propune ca  partidul să se prezinte în alegerile locale de la Capitală pe liste proprii şi cu candidaţi proprii.

Elena Udrea a spus că se prezintă la Biroul Permanent al PDL Bucureşti cu propunerea ca formaţiunea "să meargă pe liste proprii şi cu candidaţi proprii".

Liderii PDL Bucureşti s-au reunit, sâmbătă la prânz, în şedinţa Biroului Permanent al organizaţiei.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a convocat şedinţa, tema discuţiilor fiind legată de stabilirea candidaţilor pentru alegerile locale din 10 iunie.

Vineri seara, liderii PDL Bucureşti s-au reunit în şedinţă pe aceeaşi temă.

Planurile cu "Mişcarea pentru noul Bucureşti", date peste cap

Semnarea protocolului între PDL, UNPR, PNŢCD şi PER pentru înfiinţarea în Capitală a "Mişcării pentru Noul Bucureşti", eveniment programat pentru sâmbătă, a fost amânată până la o dată care urmează a fi anunţată.

PDL i-a propus europarlamentarului Cristian Preda să candideze la Primăria Sectorului 4 la alegerile din 10 iunie, numele său fiind luat în calcul de către democrat-liberali şi pentru Primăria Capitalei, au declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, surse din partid.

Propunerea vine în contextul în care  actualul edil al sectorului, Cristian Popescu Piedone, a renunţat la candidatura din partea UNPR pentru un nou mandat şi a anunţat că va candida din partea USL.

Onţanu acuză "bâlbâieli şi indecizie"

Liderul UNPR Neculai Onţanu afirmă, pe de altă parte, că sunt câteva dificultăţi importante în încheierea unui acord cu PDL pentru Bucureşti, el acuzând că în declaraţiile liderilor PDL sunt "bâlbâieli şi indecizie", iar PDL este un partid care, prin politicile sale, a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei.

"Sunt câteva dificultăţi importante în încheierea unui acord cu PDL", se arată într-un comunicat semnat de Onţanu  pe tema posibilităţii încheierii unui acord de colaborare între UNPR şi PDL la nivel de Bucureşti.

Potrivit primarului Sectorului 2, există "dificultăţi ideologice": "UNPR este un partid de centru -stânga, iar PDL se defineşte tot mai mult ca un partid de dreapta care, prin politicile salem a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei, fără a lua măsurile necesare compensatorii, deşi UNPR a cerut acest lucru în nenumărate rânduri, mai ales pentru persoanele cu pensii şi salarii mici".

De asemenea, Onţanu afirmă că există şi "dificultăţi politice" legate de negocierile cu PDL.

"În discuţiile pe care le-am avut în calitatea de şef al unei delegaţii a UNPR cu reprezentanţii PDL (Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Elena Udrea, Anca Boagiu şi alţi lideri importanţi ai acestui partid), noi am condiţionat încheierea unor acorduri de colaborare, de îndeplinirea a trei condiţii importante: 1. Revenirea salariilor personalului din administraţia publică la nivelul celor avute înainte de tăierea acestora cu 25%; 2. Aprobarea legii de impozitare a averilor foarte mari, care poate aduce bani pentru pensii şi salarii; 3. Existenţa disponibilităţii încheierii unor asemenea acorduri între organizaţiile judeţene ale celor două partide", scrie Onţanu.

El afirmă că în declaraţiile liderilor PDL există "bâlbâieli, indecizie".

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
31 Martie 2012
Ultima actualizare:
1 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza