AUDIO Deputatul Andrei Gerea, nominalizarea PNL la Ministerul Economiei

Conducerea PNL a decis, marţi, să îl propună pe liderul deputaţilor PNL, Andrei Gerea, în funcţia de ministru al Economiei.

Adăugat: 15 Octombrie 2013
Ultima actualizare:15 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 2 Premierul Victor Ponta a acceptat propunerea PNL de nominalizare a deputatului Andrei Gerea pentru ocuparea funcţiei de ministru al Economiei.

UPDATE  1 Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat că propunerea lui Andrei Gerea a fost votată în unanimitate.

AUDIO Crin Antonescu

"Domnul Andrei Gerea, fostul lider al grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, membru al Comisiei economice, a fost propunerea pe care am făcut-o şi pe care am votat-o în unanimitate cu 58 de voturi din 58 de membri prezenţi ai BPN. Dânsul este propunerea noastră pentru Ministerul Economiei", a  spus marţi, liderul PNL, într-o declaraţie de presă.

Antonescu a adăugat că nominalizarea conducerii PNL a fost discutată şi agreată cu premierul Victor Ponta.

Liderul PNL a mai spus căMinisterul Economiei este un minister greu şi foarte important.

Este un minister foarte greu, în general, într-o ţară care are principala problemă în zona economică.(...) Un minister foarte greu, pentru că există subiecte pe agendă foarte presante, urgente şi complicate, de felul Oltchim sau Cuprumin. Un minister greu şi în acelaşi timp foarte important pentru că politicile din acest minister au legătură cu tema mare a exploatării resurselor minerale în prezent şi în viitor", a apreciat Antonescu.

Gerea: Îmi doresc din tot sufletul să avem succes

La rândul său, Andrei Gerea a mulţumit şeful PNL pentru propunere dar şi colegilor din PNL.

"Mulţumesc, domnule preşedinte, în primul rând trebuie să vă mulţumesc dumnevostră şi colegilor pentru încrederea care mi-a fost acordată astăzi. E o sarcină care mă şi onorează, dar şi, având în vedere toate greutăţile pe care le-aţi pomenit mai devreme nu e de natură aşa, să mă cocoşeze, dar totuşi mă emoţionează şi sper să fac faţă cu brio la încrederea acordată. Este într-adevăr un minister greu", a spus el.

Deputatul liberal a recunoscut că sunt multe de făcut la Ministerul Economiei şi a dat asigurări că  va duce "la bun sfârşit sarcinile pe care le avem".

"Ştiu foarte bine că sunt multe lucruri nerezolvate încă, deşi performanţa miniştrilor anteriori a fost foarte bună, dar sunt convins că împreună cu colegii mei, cu cei care sunt în continuare în minister şi cu care voi colabora vom reuşi să ducem la bun sfârşit sarcinile pe care le avem. Îmi doresc din tot sufletul să avem succes pentru această echipă guvernamentală, pentru angajamentele pe care noi ni le-am luat în campania electorală şi sunt convins că aşa va fi" a mai spus Andrei Gerea.

Amintim că în urmă cu circa o săptămână, pe opt octombrie, fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian a demisionat din această funcţie, după respingerea de către Senat a cererii Parchetului General privind începerea urmăririi penale împotriva sa.

"Am luat decizia pentru a nu afecta funcţionarea Guvernului", declara la aceea dată, Vosganian, referindu-se la demisia sa din funcţia de ministru al Economiei.

Potrivit unor surse din  USL decizia lui Varujan Vosganian a venit în urma cererii premierului Ponta.

Interimatul la Ministerul Economiei este asigurat, în prezent, de liberalul Daniel Chiţoiu, care este şi ministru de finanţe şi vicepremier.

CV Andrei Gerea

►Andrei Dominic Gerea, are 45 de ani şi a absolvit în 1997 Academia de Studii Economice Bucureşti - Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică.

►vechime de 23 de ani în PNL, ocupând pe rând funcţiile de vicepreşedinte al Organizaţiei Tineretului Universitar Bucureşti, secretar Relaţii Interne al aceleiaşi organizaţii şi apoi vicepreşedinte.

►În perioada 1994 - 1996 a fost vicepreşedinte al TNL Bucureşti, vicepreşedinte al PNL sector 1, iar din 2002 este vicepreşedinte al PNL Argeş, informează Mediafax.

►În 1996 - 2000 şi 2000 - 2004 a fost consilier local la sectorul 1, iar în perioada 1998 - 2000 a fost şi membru al Consiliului de Dezvoltare Regională Bucureşti - Ilfov. În perioada 1999 - 2000, Gerea a fost membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale Poşta Română SA.

♦Ca activitate profesională, a început în 1987 ca electronist automatizări la Automatica SA, apoi în perioada 1988 - 1992 a fost electronist la ICE Felix Computers SA, timp de un an director comercial la Van Soestbergen SRL, între 1993 şi 1997 merceolog la Industrialexport.

♦În intervalul 1997 - 2002 a fost manager realţii cu clienţii la Eximbank România, iar între 2000 şi 2001 a ocupat un post similar la Emporiki Bank, aceeaşi poziţie deţinând-o şi în perioada 2002-2004 la Alpha Bank. Totodată, a fost şi director de sucursală la Banca Ţiriac, filiala Piteşti.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Andrei Şerban
Adăugat:
15 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza