AUDIO Dacian Cioloş şi Vasile Dîncu, prezenţi la Forumul Administraţiei Publice Locale

Aproximativ o mie de reprezentanţi ai diverselor structuri din teritoriu participă, timp de două zile, la Parlatul Parlamentului din Bucureşti, la Forumul Administraţiei Publice Locale.

Adăugat: 4 Iulie 2016
Ultima actualizare:4 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a organizat această platformă de discuţii pentru a dezbate priorităţile celei de-a doua etape a mandatului actualului executiv în relaţia cu administraţia publică locală şi strategia de dezvoltare teritorială a ţării.

Premierul Dacian Cioloş a deschis lucrările Forumului.

În discurul său, şeful executivului a vorbit despre utililitatea acestei reuniuni, care se desfăşoară timp de două zile la Palatul Parlamentului, precizând în context, că aproape toţi miniştrii Cabinetului său sunt prezenţi la discuţii.

Dacian Cioloş a mai spus că dezbaterile vor avea loc pe grupuri de lucruri şi ateliere, urmând ca membrii guvernului să prezinte reprezentanţilor Administraţiei Publice Locale, proiectele de importanţă naţională pe care le-au gandit ministri.

"Avem nevoie de schimbare, aşa cum avem nevoie de schimbare side evoluţie, la nivel de central şi local al Administraţiei", a subliniat Cioloş.

 

AUDIO Declaraţia premierului Dacian Cioloş

Vicepremierul Vasile Dîncu a precizat, în această dimineaţă, la "Apelul Matinal" de la Radio România Actualităţi, că administraţia locală are un rol extrem de important în descentralizare, iar un astfel de forum, care este organizat acum în premieră, era absolut necesar. 

"Este prima manifestare foarte importantă care are în centru administraţia publică locală. Acest forum naţional al administraţiei va avea probabil, în toamnă, şi o replică care înseamnă o dezbatere foarte serioasă privind modernizarea administraţiei centrale. Dar credem că administraţia locală a fost foarte multă vreme neglijată şi avem foarte multe restanţe faţă de administraţia locală şi devine din ce în ce mai importantă în procesul de descentralizare, în procesul de modernizare a satului, proces care este mondial în acest moment", a spus în exclusivitate la RRA, Vasile Dîncu.

AUDIO Declaraţia vicepremierului Vasile Dîncu la RRA
Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza