AUDIO Corlăţean: Bucureştiul condamnă acţiunile agresive ale Siriei

Ministrul de externe Titus Corlăţean a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că Bucureştiul condamnă ferm acţiunile agresive ale Siriei împotriva Turciei, soldate cu cinci morţi.

Adăugat: 4 Octombrie 2012
Ultima actualizare:6 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a subliniat că România va acţiona în strânsă coordonare cu NATO privind situaţia de la graniţa dintre Turcia şi Siria, unde a avut loc un conflict armat, iar în calitate de membră a Alianţei Nord-Atlantice, cere descurajarea acestui tip de acţiuni.

"În mod evident, România va acţiona solidar şi concordant cu ceilalţi membri ai NATO şi pe măsură ce lucrurile vor evolua, noi sperăm să se fi depăşit acest episod tensionat, dar evident că vom fi într-o strânsă coordonare cu ceilalţi aliaţi, iar poziţia NATO este foarte clară şi a fost deja exprimată", a arătat Corlăţean, într-o conferinţă de presă.

El a reafirmat,că România susţine Turcia şi că descurajează acţiunile violente ale Siriei.


"Atitudinea noastră este foarte clară: de susţinere a Turciei şi de a cere ca orice formă de acest gen de violenţă, de natură militară, promovată de dincolo de frontieră, se pare din Siria, se pare cu adevărat, din partea forţelor guvernamentale siriene - aceste lucruri sunt inacceptabile şi am cerut, alături de celelalte state membre şi am acţionat pentru descurajarea acestui tip de acţiuni", a declarat ministrul român de externe.

Siria a prezentat scuze Turciei după tirul de obuze care a ucis cinci civili într-o localitate de frontieră din sud-estul Turciei şi a promis că astfel de incident nu vor mai avea loc.

Pe de altă parte, Parlamentul Turciei a aprobat iniţerea unei operaţiuni militare peste graniţă, în Siria, dacă Guvernul consideră necesar un astfel de demers, ceea ce - a explicat vicepremierul turc - nu înseamnă, totuşi, că Turcia îşi doreşte un război cu Siria.

 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Octombrie 2012
Ultima actualizare:
6 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza