AUDIO Conferinţă de presă comună Sorin Grindeanu - Frans Timmermans

Premierul Sorin Grindeanu şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, aflat în vizită oficială la Bucureşti, au susţinut o conferinţă de presă comună la care a participat şi ministrul justiţiei.

Adăugat: 20 Aprilie 2017
Ultima actualizare:20 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Frans Timmermans
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu a discutat cu prim vicepreşedintele Frans Timmermans problema MCV-ului pe justiţie şi alte subiecte europene.

Premierul a spus că vrea să finalizeze MCV-ul înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului UE.

Acest lucru înseamnă că la finalul acestui an, ţara noastră să primească un raport final pozitiv, a subliniat Sorin Grindeanu, care a adăugat că executivul va garanta şi în continuare un act de justiţie corect şi independent.

La rândul său, prim vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a subliniat că fiecare cetăţean european merită să trăiască într-un stat de drept, că în ultimii zece ani, cât a durat MCV-ul, s-au obţinut foarte multe lucruri bune, iar în acest moment ne aflăm pe ultima sută de metri a acestui maraton foarte lung.

Frans Timmermans a subliniat că are încredere deplină în planurile premierului Sorin Grindeanu şi ale ministrului de justiţie Tudorel Toader, care să ducă la închiderea MCV, România trebuie doar să respecte recomandările Comisiei Europene în acest domeniu, a subliniat Frans Timmermans.

Şi ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a spus că este preocupat de bunul mers al justiţiei, care înseamnă racordarea la standardele europene de protecţie ale drepturilor omului.

AUDIO Conferința de presă comună  Sorin Grindeanu - Frans TimmermansAutor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza