AUDIO Cioloş la RRA: Guvernul studiază dacă majorarea cu 10 % a salariilor poate fi susţinută

Guvernul studiază încă datele financiare lăsate de fostul executiv pentru a stabili dacă majorarea salariilor bugetarilor cu 10 procente poate fi susţinută, astfel încât să nu fie depăşită limita de deficit.

Adăugat: 22 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:22 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Decizia de creştere a salariilor angajaţilor la stat a fost luată recent de Parlament, dar legea nu a fost încă promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Sumele pentru o eventuală astfel de majorare ar trebui prevăzute în proiectul bugetului de stat pentru 2016, proiect care ar urma să fie adoptat de executiv în 10 - 11 decembrie", a spus azi premierul Dacian Cioloş, în interviul in exclusivitate, la RRA.

Premierul "deranjat" de poziţionarea domnelor în prima poză a Guvernului

Rugat să comenteze prima poză a Cabinetului Cioloş în care doamnele erau poziţionate în spate, premierul Cioloş a recunoscut că a fost "deranjat" când a văzut poza, comentată de jurnalişti, şi a explicat că era "regula de protocol".

"Vreau să vă spun că şi pe mine m-a deranjat când am văzut. Nu mi-am dat seama de acest lucru atunci când poza a fost făcută, a fost, să spun aşa, regula de protocol, de aranjare a ministerelor, care le-a dus pe doamne în spate, aşa cum în Parlament, dacă v-aţi uitat, în momentul votului în plen, la fel, am fost puţin supărat că doamnele au fost puse în spate şi bărbaţii în faţă. Mi s-a explicat că asta este regula de protocol, că ministerele se pun în ordine alfabetică sau au fost decise de cei din Parlament să le pună în ordine alfabetică, şi atunci întâmplarea a făcut că doamnele au fost puse în spate. Însă cu prima ocazie cu care îi voi avea pe toţi ministrii la şedinţa de Guvern vom reface poza şi, dincolo de orice regula de protocol, o să-mi asum această responsabilitate, să punem doamnele în faţă, pentru că oamenii care au făcut aceste observaţii au avut dreptate", a răspuns Dacian Cioloş, realizatorului Gabriel Basarabescu.

Premierul a adăugat că este "un titlu de mândrie", faptul că "o treime din membrii Guvernului sunt femei,", apreciind că femeile aduc un "echilibru de care noi bărbaţii avem nevoie de multe ori de aceste echilibru, pentru a ne tempera modul de a rezolva anumite lucruri".

La întrebarea realizatorului dacă se teme de oamenii care nu au umor, Dacian Cioloş a răspuns: Da, mi-e frică, pentru că în spatele acestei lipse de umor se pot ascunde şi alte lucruri.

Ce defecte are premierul

Întrebat ce defecte are noul şef al executivului, Dacian Cioloş a răspuns că uneori e prea rapid în decizii.

"Se mai întâmplă câteodată să fiu prea încerzător în unii oameni şi să nu îi verific sau să îi "citesc" prea bine şi atunci, la fel, eu sunt cel care plătesc, când îmi asum anumite decizii şi anumite acţiuni ale oamenilor respectivi. Sunt, cu siguranţă, şi altele. Este şi o anumită formă de timiditate, dincolo de orice, ceea ce mă face ca probabil în anumite momente să nu ştiu să comunic suficient de clar şi suficient de bine, şi suficient de la timp", a completat el, în interviul exclusiv de la RRA.

AUDIO INTERVIUL INTEGRALAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza