AUDIO Cauciucurile de iarnă, obligatorii de la 1 noiembrie

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, avertizează posesorii de autoturisme că vor fi sancționați dacă se deplasează, fără cauciucuri de iarnă, pe porţiuni de drum cu gheaţă sau zăpadă.

Adăugat: 28 Octombrie 2011
Ultima actualizare:29 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
Foto: Foto:Agerpres
trimite pe mail

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a reiterat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Suceava, că de la 1 noiembrie, cauciucurile de iarnă sau cele all season vor fi obligatorii pentru toţi posesorii de autoturisme care se deplasează pe porţiuni de drum cu gheaţă sau zăpadă.

”Atunci când un conducător auto este identificat în trafic că circulă fără cauciucuri adaptate condiţiilor de iarnă pe tronsoane pe care există zăpadă sau gheaţă, suportă rigorile legale. Cauciucurile sunt atât cele de iarnă, cât şi cele all season, care pot fi folosite şi iarna şi vara, în funcţie de cu ce doreşte fiecare să-şi echipeze maşina”, a declarat Anca Boagiu.

Potrivit ministrului transporturilor, anvelopele all season - cele care au înscrise iniţialele M şi S - pot fi folosite iarna de şoferi fără a fi pasibili de amendă.

Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii între 1 noiembrie şi 1 martie.

Conducătorii autovehiculelor care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără anvelope de iarnă sunt sancţionaţi cu reţinerea talonului şi amendă de până la 4.000 de lei.Autor:
Mihaela Buculei
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
28 Octombrie 2011
Ultima actualizare:
29 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza