AUDIO Camerele video în secţiile de vot, motiv de dispute între PDL şi USL

PDL cere instalarea de camere video în toate secţiile de vot, în timp ce USL susţine că teoria fraudării votului face parte din scenariul politic al PDL.

Adăugat: 23 Iulie 2012
Ultima actualizare:23 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PDL cere garanţii clare pentru respectarea legislaţiei în ceea ce priveşte referendumul din 29 iulie.

Vicepreşedintele Cristian Boureanu spune că PDL cere în primul rând instalarea de camere video în toate secţiile de votare. 

"PDL cere instalarea de camere video în toate secţiile de votare. Să nu uităm că în cele mai multe şcoli deja există camere de luat vederi, de la examenele de la bacalaureat, iar acolo unde nu există, cerem ca guvernul USL să solicite instalarea de urgenţă a autorităţilor locale a camerelor de luat vederi", a spus Boureanu.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, subliniază faptul că teoria fraudării votului face parte din scenariul politic al PDL, pentru a-şi justifica un eşec la referendum. 

"Legea electorală nu prevede introducerea de camere de supraveghere în secţiile de votare. Ar putea fi chiar o problemă cu secretul votului dacă ar exista camere de supraveghere în secţia de votare. Însă, ţinând cont de faptul că nu există nici un dubiu că va fi un proces electoral corect dacă domnul Boureanu se mai împrumută de la domnul Olteanu, de la doamna Udrea, e dispus să le plătească, nu cred că e o problemă să le şi avem", a spus Voicu.

Am intrat în  ultima săptămână de campanie pentru referendum.

Pe 29 iulie, cetăţenii sunt chemaţi la urne pentru a răspunde dacă sunt sau nu de acord cu demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

Pentru ca referendumul să fie validat este necesară prezenţa la vot   a 50%+1 din numărul alegătorilor înscrişi în listele de votare, adică trebuie să se prezinte la vot  peste 9,1-9,2 milioane de alegători.Autor:
Adrian Cristea
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Nucu Jalea
Adăugat:
23 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza